dijous, 4 d’octubre de 2018

El Govern d'Aragó consolida la seva presència a la Fira Internacional del Llibre acompanyat de més de 30 editorials
L'estand de la comunitat a Liber reuneix sota l'empara del Gremi d'Editors d'Aragó i del Centre del Llibre d'Aragó a 32 editorials i gairebé 500 títols en exhibició

Nacho Escuín ha assistit a la inauguració de la fira a Barcelona, ​​on ha reiterat el compromís amb el sector, que segons ha afirmat travessa un "moment dolç"


Aragó torna a estar present a la Fira Internacional del Llibre (Liber), que enguany se celebra a Barcelona. Ho fa des amb un gran estand de 48 metres quadrats que recull una mostra de les principals editorials aragoneses i que serveix de lloc de trobada per a editors i distribuïdors, així com la resta d'agents del sector del llibre.

L'estand reuneix a 32 editorials aragoneses, des de les especialitzades en literatura, llibre tècnic, llibre infantil i juvenil, fins a poesia o assaig. El llistat d'editorials és representatiu de les tres províncies d'Aragó, comptant amb editorials de Terol, Osca i Saragossa. Aquestes són les participants: Apila, Cosquillas, Delsan , Doce Robles, Acribia, Garabato Books, Gara d'Edizions, Gp Ediciones, Libros del Innombrable, Limbo Errante, Los Libros del Gato Negro, Olifante, Prames, Rolde, Prensa de la Universidad de Zaragoza, Xordica, Libros de ida y vuelta, Malavida-Editorial Cornoque, Mira Editores, Pintacoda, Latas de cartón, Comuniter Editorial, Aladrada, Rasmia ediciones, Jekyll & Jill, Gobierno de Aragón, Las tres sórores, Arbolé, Instituto de Estudios Turolenses, Universidad San Jorge, Los libros del Sr. James i Server Editorial.

L'estand titulat "La Edad de Oro de las Letras Aragonesas" ha estat dissenyat per Estudi Novo, de la il·lustradora saragossana Ana Bendicho, i compta amb quatre llocs de treball per a reunions professionals i una àmplia zona d'exposició de títols, on es presenten gairebé 500 novetats editorials.

Nacho Escuín, director general de Cultura i Patrimoni del Govern Aragó, ha assistit a la inauguració oficial de la fira, que va tenir lloc ahir i que va estar presidida pel ministre de Cultura i Esport, José Guirao. Escuín ha destacat que "tornar per segon any consecutiu a Liber és una mostra del suport de l'Executiu aragonès al sector del llibre. Un sector que travessa un moment dolç tant per la qualitat de l'edició com per la qualitat dels autors aragonesos, reconeguts amb nombrosos premis nacionals aquest any ". A més, Escuín ha afegit que "el sector compta amb el compromís del Govern per ser un referent nacional i internacional, com es demostra en cada fira a la qual anem".

Cal recordar que el Govern d'Aragó va recuperar la presència a Liber el passat any 2017, ja que el 2011 l'Executiu liderat pel Partit Popular va deixar de donar suport al estand a la fira més important del sector.

Xerrades i programació complementària

Aragó està present Liber també amb la xerrada inclosa al programa oficial "La Edad de Oro de las Letras Aragonesas" a càrrec de Jose Luis Acín, director del Centre del Llibre d'Aragó; Marina Heredia, presidenta del Gremi d'Editors Aragonesos; Daniel Viñuales, membre de l'Associació Aragonesa de Còmic; Javier Sebastián i Félix Teira, professors i escriptors aragonesos. La xerrada serà el dijous 4 d'octubre a les 12.30 hores.

La programació de Liber es va complementar amb un acte central inspirat en Buñuel al Centre Aragonès de Barcelona, ​​en el qual es va presentar la línia de treball sobre les grans icones culturals d’Aragó. En concret es va donar a conèixer el còmic "La noche perdida de Luis Buñuel" (editat pel Govern d'Aragó amb la producció de GP Ediciones, amb dibuix de Javier Ortiz i color de Guillem Montañés), una exposició de la il·lustradora aragonesa Laura Rubio, premi Millor Còmic aragonès 2016 (anteriorment exposada al Centre Buñuel Calanda), el llibre de editat per Prensas Universitarias "Masats: Buñuel a Viridiana", que recull les imatges que el fotògraf va realitzar durant el rodatge de la famosa cinta. Al finalitzar, va haver una degustació de vins inspirats en Luis Buñuel de la bodega Amprius Lagar. Durant aquest acte, també es va dur a terme una presentació del Gremi d'Editors d'Aragó a càrrec de Marina Heredia.

Redacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada