!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Castells i Castellers (Una voluntat col·lectiva) - Diversos autors

dijous, 22 de setembre del 2011

Castells i Castellers (Una voluntat col·lectiva) - Diversos autors


Castells i Castellers (Una voluntat col·lectiva)
Diversos autors
Data de publicació: 13/09/2011
Editorial Lunwerg
304 pàgines
Idioma: Català Anglès
ISBN: 978-84-9785-701-7
Formato: 24 x 32 cm.
Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

 La mes coneguda arreu de les tradicions catalanes, els castells, cada dia tenen mes seguidors, mes minuts als mitjans de comunicació i mes colles practicants, gràcies a la competitivitat em que es desenvolupen les seves actuacions. Fins i tot el seu cim va arribar amb el reconeixement com a Bé cultural immaterial per la UNESCO. Ja al seu naixement dins les Muixarangues i posteriorment cap al segle XVIII a Valls, competien unes colles amb altres a veure qui feia el castell mes gros, fins al nostres dies que han arribat amb molta força i tècnica a ser de molta rivalitat . Però pel camí no tot han sigut flors i violes, va haver una sèrie de crisis del mon casteller que van fer-lo gairebé desaparèixer, només salvat per la insistència dels catalans en fer les seves construccions humanes agradés o no al qui manava. Així es com amb el temps es van crear places castelleres mítiques com la de Vilafranca, la de Valls o la de Tarragona.
Ara la editorial Lunwerg ha publicat el que seria la bíblia del Castellers, un llibre de grans dimensions, en que es pot trobar tot lo referent a la nostra gran tradició: orígens, historia, tècniques, tipus de construccions, les seves colles, llocs geogràfics, les músiques relacionades i el mes important, un recull de fotografies de grans dimensions (veure un exemple sota aquestes línies) molt detallades, i a on el no coneixedor del mon casteller s’hi trobarà com al bell mig d’una pinya.
Xavier Borrell




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular