!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El somriure de les dones / La sonrisa de las mujeres' de Nicolas Barreau

dissabte, 31 de març del 2012

'El somriure de les dones / La sonrisa de las mujeres' de Nicolas Barreau

El somriure de les dones de Nicolas Barreau, és una novel·la romàntica ambientada a París i que té com a protagonista Aurelie, una jove que regenta un restaurant i que està passant un mal moment perquè la seva parella l’acaba de deixar el dia del seu aniversari. Passejant per la ciutat, en una petita llibreria, troba una novel·la titulada El somriure de les dones i descobreix sorpresa que la protagonista és ni més ni menys que ella mateixa  i el seu restaurant.

No es pot tractar en cap cas d’una casualitat, ja que l’autor la descriu amb tot luxe de detalls, des del restaurant fins a la roba que porta, passant pel seu aspecte físic. Emocionada, es posa en contacte amb l'editorial amb l’objectiu de conèixer l'autor del llibre, un misteriós i desconegut escriptor anglès. Però Aurelie topa amb la resistència de l’editor de l’obra, André, que intenta evitar a tota costa aquesta trobada.

La trama, previsible i altament ensucrada, té lloc en un París idealitzat, la ciutat de la llum i de l’amor. Es tracta d’una lectura entretinguda però que en determinats moments s’encalla. Els lectors/es romàntics/ques hi trobaran a faltar escenes compartides entre els dos protagonistes, que només es troben cara a cara en un parell de capítols i sense una excessiva dosi de química. Qui esperi d’El somriure de les dones alguna cosa més que passar una estona entretinguda, s’emportarà una decepció.

Marta Planes

El somriure de les dones / La sonrisa de las mujeres
Nicolas Barreau
Espasa / Columna
Año 2012 
Pag. 282 / 272
Traducció Carmen Bas Álvarez / Ramon Monton

ISBN  978-84-670-3713-5 /978-84-6641-487-6

1 comentari:

Popular