!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Rèquiem celestial a Santa Maria del Mar

dijous, 29 de març del 2012

Rèquiem celestial a Santa Maria del Mar

La Orquestra Música Bohèmica de Praga i el Cor de Cambra de Praga ens van oferir la meravellosa representació del Rèquiem de Mozart a la Basílica de Santa Maria del Mar. Les parets de l'esglèsia gòtica catalana van acollir amb gran èxit d'assistència aquesta obra inacabada però no per això menys brillant que el mestre del Classicisme ens va deixar com a llegat.

Es tracta de la darrera obra que va escriure Mozart, la qual es va veure interrompuda a causa de la seva mort i que constitueix la dinovena obra que va marcar el punt i final de la seva llista de peces musicals. Curiosament, el Rèquiem en Re Menor KV 626 de Mozart és la única missa de difunts que va escriure el compositor i aquest fet fa que aquesta peça essencial de la música clàssica sigui encara més especial i interessant.

L'acústica de les veus del cor i dels instruments de la orquestra va ser brillant i no es va veure afectada per les dimensions de l'esglèsia, permetent que les darreres files també poguéssin seguir el fil del concert. Sens dubte, la gran qualitat musical tant de la orquestra com del cor praguès, així com la impecable direcció del veterà Jaroslav Krcek, van estar a l'alçada del Rèquiem i ens van oferir una representació magistral de la que van poder gaudir tots aquells que, més enllà de conèixer l'obra de Mozart, tenien sensibilitat per la música i sabien apreciar una bona peça.

Cadascuna de les notes del Rèquiem destil·la una gran força capaç d'envair i omplir qualsevol espai per gran que sigui. Ara li toca el torn al Palau de la Música, recinte on es trasllada l'elenc txec per oferir-nos una única funció el proper divendres 30 de març. No obstant el Rèquiem seguirà sonant en dues sessions més a càrrec de la Orquestra, el Cor i els Solistes del Teatre d'Òpera de Nizhniy Novgorod, que també interpretaran la Simfonia nº 40 del geni austríac.

Laura Mas

Rèquiem de Mozart
Orquestra Música Bohèmica de Praga i Cor Nacional de Praga
Director: Jaroslav Krcek
Sessions:
Divendres, 30 de març a les 21 h

Rèquiem de Mozart i Simfonia nº 40
Orquestra, Cor i Solistes del Teatre d'Òpera de Nizhniy Novgorod
Director: Evgeny Sheyko
Sessions:
Dissabte, 31 de març a les 22.30 h
Diumenge, 8 d'abril a les 21 h

Lloc: Palau de la Música

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular