!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: La millor exposició sobre el Titanic visita Barcelona en el centenari del seu enfonsament

dilluns, 9 d’abril del 2012

La millor exposició sobre el Titanic visita Barcelona en el centenari del seu enfonsament


Amb motiu del centenari de l'enfonsament del vaixell més gran del món, el 'Titanic', la matinada del 15 d'abril de 1912 en aigües de l'oceà Atlàntic, les Drassanes de Barcelona acullen una exposició sobre el que va ser la creació d'aquell megaprojecte i del seu posterior naufragi.

En una visita guiada mitjançant àudio en auriculars podem veure i escoltar la història de la creació del monstre, juntament amb el seu germans bessóns el 'Olympic' i el'Britannic a les drassanes Harland and Wolff d'Irlanda del Nord amb fotografies i plànols impactants, la seva ava rada i inauguració,'. Fins que el 10 abril 1912 va salpar de Southampton cap al seu primer viatge inaugural a Nova York, a on no va arribar mai.

Entre els objectes exposats podem veure coses recuperades de les restes sota el mar, com un finestral de la zona de luxe, un tros de carbó o un esmòquing d'un passatger mort. De les recreacions criden l'atenció un dibuix de l'escala principal a mida real, el luxe d'un passadís de la zona noble o la sobrietat de les cabines de tercera classe.

També hi ha un tros de gel que per que ens adonem del fred que van passar els que intentaven sobreviure al mar que estremeix, així com una maqueta de la configuració que fa molt comprensible com s'hi troben actualment les restes del vaixell a les profunditats marines.

Una interessant manera de coneixer un tros de l'historia del segle XX, de com era la diferencia de classes en aquella època i de submergir-se en un munt d'històries molt emocionants.

Xavier Borrell

Vídeo de l'exposició a Liverpool


A les Drassanes de Barcelona fins el 30/9/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular