!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: d’octubre 2024

dimarts, 1 d’octubre del 2024

'Benvingut al caos' - Gemma Romeu Puntí

L'autora ens presenta una trama força interessant i intrigant des del primer moment. Tenim a l'Enric Vilardell professor de Literatura de la UAB, que en plena campanya de promoció d'una novel·la negra que acaba de publicar, veu com algú reprodueix al món real els crims de la seva novel·la. 

Els crims es presenten com si fos una performance, ja que el professor en el seu llibre recrea el moment del traspàs dels difunts del món dels vius a l'inframon segons la mitologia de les antigues civilitzacions, començant per la més coneguda la grega que és la de Caront. 

Al mateix temps que rep amenaces que en un principi vol ocultar a la policia. Per una banda, tenim el desconcert del professor i els seus temors a veure's implicat en els assassinats i de pensar qui li pot voler tant de mal. 

Per altra banda, tenim l'equip dels Mossos capitanejat per la inspectora Gina Oliveres que seguint la novel·la del professor saben que hi haurà un altre crim, però que no poden impedir perquè no aconsegueixen esbrinar la connexió entre aquests crims, al mateix temps que el pànic creix entre la població. 

Es plantegen el dubte de si el professor Enric Vilardell és botxí o víctima. Més endavant l'autora dona veu al personatge que els lectors intueixen que és el presumpte assassí per què ens explica sobre les seves últimes vivències, però no sabrem fins al final del llibre qui és i el perquè d'aquest interès a involucrar al professor en els crims. 

És un llibre que es llegeix molt de pressa, ja que ens atrapa des del principi amb el primer capítol amb el primer crim.

Bona lectura.

Eugénia Ros


Benvingut al caos
Gemma Romeu Puntí
Editorial: Llibres del Delicte
ISBN: 9788419415233
Idioma: Catalán
Número de páginas: 305
Año de edición: 2024


Popular