!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: El Romea s’acomiada amb una gran ‘Senyoreta Júlia’

dijous, 12 de juliol del 2012

El Romea s’acomiada amb una gran ‘Senyoreta Júlia’



El Teatre Romea aposta fort per acomiadar-se i ens hem de treure el barret pel seu tancament de temporada amb ‘Senyoreta Júlia’, un drama dirigit per Josep Maria Mestres que forma part del programa del Festival Grec.
La peça original va ser escrita l’any 1888 per August Strindberg, qui la va ambientar a la Suècia de finals del segle XIX. No obstant, Josep Maria Mestres s’ha decantat per la versió de Patrick Marber, que va adaptar l’obra fa nou anys i va traslladar els fets al Londres de 1945, durant a la nit de la victòria electoral laborista.
La meravellosa escenografia, a càrrec de Pep Duran, ens trasllada a la cuina dels criats d’una gran casa d’aristòcrates. La filla del pare de la casa, la senyoreta Júlia (Cristina Genebat) és una jove esbojarrada que té una aventura amorosa amb el seu xofer John (Julio Manrique). Aquesta situació genera un triangle amorós i diversos conflictes morals i existencials en els personatges, ja que el John té previst casar-se amb la Cristina (Mireia Aixalà), la cuinera de la casa.
La tensió a les butaques és constant des del moment en que la senyoreta Júlia comença a flirtejar amb el John i s'aprofita del seu estatus social perquè aquest obeeixi les seves ordres. Amb transicions frenètiques, ens trobem davant de tres personatges profunds i complexos que sofreixen grans daltabaixos de personalitat i ens mostren diverses maneres de ser ocultes sota la façana que han de mostrar a la societat.
Es tracta d’una aposta segura per aquest mes de juliol, una obra revolucionària que a la seva època va causar un gran escàndol pel fet de tractar la sexualitat entre dues persones de classes socials diferents. No deixeu passar aquesta ‘Senyoreta Júlia’ que compta amb unes interpretacions excel·lents i una posada en escena  que us traslladarà a l’època en la que transcorre l’acció.
Laura Mas

Senyoreta Júlia
Teatre Romea
Director: Josep Maria Mestres
Autor: Patrick Marber (a partir de 'La Senyoreta Júlia' d’August Strindberg)
Intèrprets: Mireia Aixalà, Cristina Genebat i Julio Manrique
Fins el 29 de juliol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular