!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Els misteris de la cuina dels Kamogawa / Los misterios de la taberna Kamogawa' - HISASHI KASHIWAI

dimarts, 2 de juliol del 2024

'Els misteris de la cuina dels Kamogawa / Los misterios de la taberna Kamogawa' - HISASHI KASHIWAI


Aquest autor d'èxit en el seu Japó natal, després d'haver-nos presentat als Kamogawa en la seva anterior novel·la: "Las delicioses històries dels Kamogawa / Las deliciosas històries de la taberna Kamogawa" ara ens presenta" Els Misteris de la cuina dels Kamogawa". 

Què tenen de deliciós/misteriós aquestes novel·les? 

Primer presentem als personatges principals: L'expolicia Nagaware Kamogawa, la seva filla Koishi sense oblidar-nos del gat Hirune. Els Kamogawa tenen una taverna que s'anuncia amb una revista especialitzada sense adreça i número de telèfon. Arribar-hi ja és tota una aventura. Quin interès té la gent per traslladar-se des de qualsevol punt del Japó a Kyoto? Doncs els clients són persones que recorden el sabor, l'olor d'un guisat, però desconeixen com es prepara i inclús alguns dels ingredients. 

Els Kamogawara han de descobrir com preparar aquests plats que poden ser típics de qualsevol localitat del Japó. Els dos llibres segueixen el mateix model. Són sis narracions independents en les quals una persona es presenta a la taverna i després del dinar d'acolliment explica el plat que està cercant i els motius que té per aquesta cerca, cada client té una història. A partir d'aquí el expolicia és té que espavilar per satisfer el seu client. 

Cada narració porta per títol el nom del plat que és el que s'ha de preparar. Una mica seria allò que tothom fa croquetes de pollastre, però jo vull les de la meva àvia i com es troba la recepta de l'àvia? Això és feina dels Kamogawa. A través dels diferents personatges en cerca dels seus records culinaris ens anem introduint en la vida quotidiana japonesa i els seus costums. 

Aquestes dues novel·les no guarden cap ordre, tant és llegir primer una que l'altre. Potser algú lector trobarà que són molt iguals, que la temàtica no varia, però tenint en compte que entrem en temporada estiuenca trobo que són dos novel·les ideals i refrescants, fàcils de portar a la motxilla i llegir a la platja o a la piscina. 

Bona lectura.

Eugénia Ros


Els misteris de la cuina dels Kamogawa / Los misterios de la taberna Kamogawa
HISASHI KASHIWAI
Traductor: ISMAEL FUNES AGUILERA / VÍCTOR ILLERA KANAYA
Editorial: La Magrana / Salamandra
ISBN: 9788419334152 / 9788419346025
Idioma: CATALÁN / CASTELLANO
Número de páginas: 208 / 192
Año de edición: 2023
Colección: Les ales esteses / Salamandra Narrativa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular