!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Éramos la sal del mar' - Roxanne Bouchard

dilluns, 8 de juliol del 2024

'Éramos la sal del mar' - Roxanne Bouchard

Si estem avesats a llegir nòrdics europeus ara tenim un nòrdic americà. Aquesta autora guanyadora del Premi Quais du Polar ens porta a Caplan llogaret de pescadors a la remota península de Gaspesia, al Quebec. 

En aquesta població arriben quasi al mateix temps dos foraster: la Catherine Day a la recerca de la seva mare biològica i l'inspector Joaquin Morales traslladat des de Montreal en uns moments de crisi matrimonial. Aquest poble de pescadors té una colònia d'amerindis i una taverna força peculiar, ja que es troba a la casa parroquial

La pau del poble es veu trasbalsada arran de que un pescador treu el cadàver d'una dona enganxat a les seves xarxes. Una dona que segons uns habitants del poble era excepcional i altres l'odiaven però que tots semblen coincidir en un passat fosc.

Si en els pobles petits els nous vinguts ja no son moltes vegades benvinguts si a mes ets d'origen mexicà i t'encarreguen esbrinar la mort d'una dona que per alguns era conflictiva segur que tenim un problema.

Al mateix temps que la Catherine Day intenta esbrinar sobre la vida de la seva mare també cerca al possible pare , així anem coneixent la vida tant de la mare com de la filla. Y entremig tenim la investigació que fa en Morales per saber si la dona morta ho ha estat per accident o ha estat un crim.

Les dificultats d'en Morales per avançar en la seva investigació venen tant per treballar en un hàbitat desconegut com perquè té la sensació que ningú el vol ajudar, que els veïns no diuen tot el que saben com si volguessin que fracassés i un forense que es fica per tot arreu. Tot plegat dona lloc a algunes situacions divertides, explicades en un to irònic.

Com acabar tot això doncs cal llegir-lo. 

Bona lectura.

Eugénia Ros


Éramos la sal del mar
Roxanne Bouchard
Traductor: CLAUDIA CASANOVA
Editorial: Principal de los Libros
ISBN: 9788418216800
Idioma: CASTELLANO
Número de páginas: 258
Año de edición: 2024



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular