!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: La Metgessa de Barcelona - David Martí

dimecres, 21 de març del 2012

La Metgessa de Barcelona - David Martí

Amb una prosa lleugera, transparent i una trama perfectament treballada, David Martí ens duu amb la lectura de la seva última novel·la cap a un viatge al passat. Ens acompanya a passejar pels laberíntics carrers del barri Gòtic i a contemplar edificis que, desafiant al temps, segueixen sent escenaris de les nostres vides. És Nadal de l'any 1582. Hug de Montcada torna a la seva llar i és brutalment assassinat a pocs metres de Lluna Aimerich la seva esposa i de l’Eulàlia, la filla d'ambdós, que esperen el seu retorn amb il·lusió.

Novel·la plena de contrastos on successos de gran violència, malalties com la pesta negra i personatges cruels es creuen, sense donar-te temps pràcticament a respirar, amb elements màgics i situacions tendres. En David aconsegueix amalgamar en un sol ingredient ben tamisat una realitat fosca d'un passat de la nostra història amb llegendes i personatges que irradien llum i vitalitat. La Lluna, dona avançada a la seva època, és una bruixa, una dona sàvia amb poders heretats que lluita en una societat difícil i dominada pels homes. El seu desig és poder convertir en realitat el somni de la seva vida: ser metgessa i poder ajudar als seus semblants.

Prenent el Llibre de les Essències com fil conductor de la història, llum i ombres competeixen en una lluita tan dura com eterna. El bé i el mal desitgen el llibre que conté els secrets de l'univers. Sempre hi haurà un custodio de l'essència de la vida, del saber, del gran secret. Potser, en un pròxim lliurament, l'Eulalia, tal com es deixa entreveure entre les pàgines de la novel·la, ens desvetllarà algun enigma del màgic llibre i se'ns presentarà com la successora de la seva mare.

Novel·la de fàcil lectura i amb freqüents girs i ganxos que intenten atrapar al lector, apta per això per a un gran ventall de lectors i edats diverses. Novel.la en mà és un bona excusa per a passejar en família i sense presses pels carrers de Barcelona i redescobrir una ciutat plena d'escenaris, racons i històries que s'amaguen als nostres ulls vetllats per la rutina. Després de la lectura, potser ens hàgim apartat la bena que ens posa el temps en la mirada i siguem capaces de veure en la ciutat algun que altre misteri que hagi passat desapercebut.

M'agradaria preguntar-li a David, i segurament ho faci… Creus que pot existir un llibre de les Essències?

Jo crec que si i, si existeix, segur que es troba en algun lloc ocult de la nostra misteriosa i sorprenent Barcelona.

Griselda Martín Carpena


La Metgessa de Barcelona
David Martí
Editorial Grup 62
Febrero 2012
262 páginas
ISBN 978-84-297-6916-6

1 comentari:

  1. Mal favor feu a la cultura catalana posant pels núvols una novela pitjor que mediocre. Mossegant-me la llengua: dolenta com poques.

    ResponElimina

Popular