!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: “Parecido no es lo mismo” - Faemino y Cansado

dimecres, 26 de juny del 2013

“Parecido no es lo mismo” - Faemino y Cansado



En temps de crisi i de desencís cal riure. Quan les coses van mal dades s’ha de buscar algun motiu per creure que tot pot canviar. Si alguna cosa ens amoïna, podem mirar cap a una altra banda; confiar que tot és temporal. I en aquest cas no hi ha res com gaudir de l’art; sens dubte el millor analgèsic possible. És un plaer poder gaudir d’una bona pel•lícula o d’un gran llibre, emocionar-se contemplant un quadre, deixar-se endur per la màgia de la música…, però també anar al teatre. I si es pot veure una bona comèdia, molt millor.  De fet, enguany la temporada teatral s’ha caracteritzat per una presència notable de comèdies. Els principals teatres barcelonins han ofert als espectadors muntatges carregats de bon humor; espectacles que en algun cas han estat en cartellera durant molts mesos. També, però, se n’han presentat d’altres que han estat pocs dies a la ciutat.

Precisament, fa només uns dies (de l’11 al 16 de juny) Faemino y Cansado van presentar “Parecido no es lo mismo”, al Teatre Borràs de Barcelona. Carlos Faemino y Javier Cansado van advertir el seu públic: el que veuran és nou, però s’assembla al de sempre. Una autèntica declaració d’intencions. Els seguidors de tota la vida van quedar avisats: gaudirien d’un espectacle que els resultaria familiar. Nous textos, noves idees, noves reflexions, però sense perdre l’essència del seu particular sentit de l’humor.
Un parell de micros, un fons negre i escassa il•luminació. Dos homes vestits de negre amb unes americanes ben llampants. Algun objecte curiós que es converteix en el centre d’alguna broma surrealista. No necessiten res més. Carlos y Javier demostren que amb pocs recursos es pot fer riure la gent. I és que després de 23 anys continuen fidels al seu humor irreverent i absurd; als seus gags sobre situacions corrents; a les seves històries ben treballades i repletes de detalls; als seus jocs de paraules i als dobles sentits.

Amb “Parecido no es lo mismo” Faemino y Cansado han aconseguit satisfer el públic català. Diuen que la feina ben feta sempre té una recompensa. En aquest cas el premi a un espectacle ben executat són les riallades i l’aplaudiment afectuós d’un teatre ple de gom a gom. Es pot demanar alguna cosa més?

Núria Gutiérrez



“Parecido no es lo mismo”
Intèrprets: Faemino y Cansado
Idioma: castellà
Durada: 1 hora  i 30 minuts aprox.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular