!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Les verges del sol' - Miquel Rayó

divendres, 15 de novembre del 2013

'Les verges del sol' - Miquel Rayó


Les verges del sol (Bromera) de Miquel Rayó és una novel•la per a adolescents. Els protagonistes són Cristina, arqueòloga del museu de Cusco i l'estranya parella formada per Robert Doyle i Apurímac, lladres de restes arqueològics. El llibre s'inicia amb la desaparició de la jove Lolita Calonte, la història de la qual s'enllaça amb la de Cristina quan el director del museu on treballa apareix assassinat després d'ensenyar-li les fotos d'una mòmia requisada a la duana. La investigació portarà Cristina a contactar amb els dos buscadors de tresors i a arribar fins al cim de la muntanya on els inques sacrificaven verges en honor al Sol. Tot i que l'edat recomanada de lectura és de 12 a 14 anys, el text és prou apte per a lectors més grans.

Un dels aspectes a remarcar de Les verges del sol és un lèxic riquíssim, molt allunyat del d'algunes novel•les per a adolescents on es repeteixen contínuament paraules d'argot juvenil per fer-les, teòricament, més atractives al públic. Rayó, amb el seu estil didàctic i aquest lèxic divers, fa que el lector, jove o gran, aprengui sense adonar-se'n mots de camps semàntics tan diferents com l'escalada, les cultures precolombines i la seva mitologia, l'arqueologia...

A més, l'autor aprofita la trama per donar a conèixer temes col•laterals a la història: la problemàtica dels lladres de tombes, moviments indígenes com Sendero Luminoso. En aquest sentit, les notes a peu de pàgina complementen les explicacions de l'autor. Malgrat aquest didactisme, l'aventura preval sobre la resta, sense oblidar tocs de bon humor que amenitzen la història.

Marta Planes

Les verges del sol 
Miquel Rayó
Pàgines: 176
ISBN:9788490261446
Editorial Bromera
Any 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular