!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Ay Carmela!' al Almeria Teatre

dimecres, 30 de novembre del 2011

'Ay Carmela!' al Almeria Teatre

                             
José Sanchis Sinisterra va escriure al 1986 l'obra “Ay Carmela!”. Un any més tard la va estrenar al Teatre. I al 1990 Carlos Saura va dirigir una versió cinematogràfica amb la que va guanyar 13 premis de 15 nominacions als Goya.
Ara, Victor Albaro ha versionat en castellà aquesta obra i l'ha presentat a Barcelona. Es tracta d'una tragèdia portada a la comicitat.
Capturats pels Nacionalistes, la Carmela, el Paulino i el Gustavete, es veuen obligats a improvisar una funció teatral davant les tropes vencedores. Però l'orgull de la Carmela no li permet representar l'última funció ja que es tracta d'una paròdia a la República demanada pels màxims dirigents per burlarse dels brigadistes internacionals que van ser afusellats. Encara que el Paulino intenta desesperadament frenar l'impuls de la seva dona, la Carmela, indignada, boicotejarà la funció amb un resultat tràgic.
L'obra comença amb l'aparició del fantasma de la Carmela davant del seu marit Paulino per fer-li recordar els estralls de la guerra amb l'objectiu de no cometre els mateixos errors en un futur. A partir d'aquí l'autor juga amb l'espai-temps de manera que el passat i el present, i la vida i la mort es confonen en un mateix escenari. D'aquesta manera, com si d'un somni es tractés, els personatges reconstrueixen la seva pròpia tragèdia.
Amb l'excel·lent interpretació dels actors Savina Figueras i Frank Capdet “Ay Carmela!” aconsegueix per una banda arrencar rialles i per l'altra sentir la angoixa i la tristesa més absoluta. Una bareja de sensacions que fan d'aquesta obra un espectable emocionant i amb un important contingut moral que convida a reflexionar a propòsit de la memòria històrica d'Espanya.

Yoli García

Al Almeria Teatre fins el 29 de gener de 2012

Autor José Sanchis Sinisterra
Direcció Victor Alvaro

Repartiment
Carmela_Savina Figueras
Paulino_Frank Capdet

Escenografia, vestuari i il·luminació Victor AlGo
Coreografies Bealia Guerra
Caracterització Núria Llunell
Ajudant de direcció Helena Font
Assessorament Flamenco Marta Robelló
Intèrpret música incidental Júlia Bonjoch
Maquinària escènica Joan Viscasillas i David Esteban
Tècnic de funcions David Esteban
Fotografia Clàudia Serrahima
Producció executiva Savina Figueras

Una producció de Gataro
Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Industries Culturals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular