!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'LITUS' de Marta Buchaca ara a l'Espai Lliure

dissabte, 15 de setembre del 2012

'LITUS' de Marta Buchaca ara a l'Espai Lliure



Fa tres mesos en Litus va morir. Es va estimbar amb la furgoneta. En Litus es va suïcidar. La Laia, la seva nòvia, encara se sent culpable mentre mira de refer la seva vida. En Pepe, el seu company de banda, ara triomfa en solitari fent concerts per tot el país. En Pau, el seu company de pis, encara manté la seva habitació com la va deixar. En Marc, fracassat de nou amb les seves relacions, troba a faltar les paraules de consol d'en Litus. I en Toni, el seu germà, els ha convocat aquesta nit per recordar-lo. Però no ha estat idea d'en Toni fer una trobada en memòria del seu germà, va ser en Litus que així ho va deixar escrit en una carta que encara ningú no ha llegit.

Marta Buchaca posa al limit emocional als seus personatges a la tragicomèdia LITUS. Planteja una situació tensa de bon principi, la reunió de la colla d'amics del protagonista absent. Tots tenen clar que va ser un suïcidi tret del seu company de pis, que encara pensa que va poder ser un accident.
El germà d'en Litus, Toni, es qui els convoca per parlar del seu amic i de l'absència i la mort. Tots els convocats tenen les seves disputes que es fan paleses segons van arribant.
Quan hi son tots, Toni els diu que el seu germà va deixar una carta per cadascun d'ells. Què diran les cartes? Això provoca una gran tensió dramàtica.

A l'obra sens dona la informació bàsica de cadascun dels personatges sense entrar en mes detalls i va des de els conflictes sentimentals i el record. El text es bo i Buchaca ha fet una gran direcció d'uns actors que han interioritzat els personatges i els seus petits i personals drames. Els detalls estan cuidats fins al mes petit gest, així com els moviments del cinc intèrprets en un espai reduït amb una taule, quatre cadires i un sofà per tota escenografia.

LITUS ens fa riure al principi, per posar-se seriosa desprès. Ens fa respirar les emocions d'un grup de gent normal sacsejat per la mort prematura del seu company.
LITUS  ens parla de la vida, la mort i l'amor.

Santi Castillo

FITXA ARTÍSTICA
Dramatúrgia i direcció:                      MARTA BUCHACA
Intèrprets: SARA ESPÍGUL, Laia
BORJA ESPINOSA, Toni
JOSEP SOBREVALS, Pepe
SERGI TORRECILLA, Pau
DAVID VERDAGUER, Marc
Durada de l'espectacle: 80 minuts  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular