!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'ARGO' de Ben Affleck

diumenge, 30 de desembre del 2012

'ARGO' de Ben Affleck


El film, basat en fets reals, relata l’operació encoberta a vida o mort que es dugué a terme per rescatar a sis nord-americans durant la crisi dels rehenes a Iran, tot focalitzant en el paper de la CIA i Hollywood; papers desconegut ja que la informació no va ser revelada fins molts anys desprès.

4 de novembre de 1979: En la cúspide de la revolució d’Iran, centenars de militants d’Ayatolà Jomeini irrompen a la ambaixada nord-americana de Teheran per demanar la extraditació del Sha de Pèrsica i prenen 52 americans com a rehenes. En mig de tot el caos, 6 d’aquests aconsegueixen escapar  i  refugiar-se a la residència del ambaixador canadenc Ken Taylor (Victor Garber). Tot i sabent que només és qüestió de temps ser trobats i, probablement, assassinats, els governs de Canadà i Estats Units demanen la intervenció de la CIA i aquesta acudeix al seu millor agent en “exfiltracions”: Tony Mendez (Ben Affleck), el qual idea un macabra pla per treure d’Iran els 6 nord-americans en 72 hores que consisteix en fer-se passar per l’equip tècnic d’una pel•lícula: ARGO.

El director, productor i actor protagonista  Ben Affleck torna a la gran pantalla, després de fer-ho amb films com “The town (2011)” i “Adiós pequeña, adiós” (2007), amb un thriller d’intriga de 120 minuts basat en “The Master of Disguise” d’Antonio J. Mendez i “The Great Escape” de Joshuah Bearman.
Un film protagonitzat pel mateix Ben Affleck encarnant a Tony Mendez tot acompanyat de cares tant conegudes com John Goodman en el paper de  John Chambers, Alan Arkin com a Lester Siegel, Victor Garber com a Ken Taylor i Bryan Cranston com a Jack O’Donnell. Tots els personatges han estat caracteritzats amb tal minuciositat que igualen a l’original; especialment en el cas de Tate Danovan, estèticament igual a Bob Anders, Clea DuVall com a Cora Lijek, Scoot McNaury com a Joe Stafford, Rory Cochrane com a Lee Schatz, Kerry Bishé com a Kathy Stafford i Christopher Denham com a Mark Lijek que dona més versemblança històrica al film a diferencia de “Lo Impossible (2012) de J.A. Bayona on els personatges reals son completament diferents als de la ficció.

Ben Affleck, a més, aconsegueix a la pel•lícula una encertada estètica a documental tot utilitzant fonts primàries audiovisuals, recreant a la perfecció els estadis on es desenvolupa l’acció i utilitzant un nombre elevat de “Zooms”, recurs més recurrent a la televisió i no molt habitual al cinema actual.
Un fantàstic film amb un molt bon guió basat en fets reals, un càsting i ambientació que s’adapta a la perfecció als fets que succeïren als anys 70 i una innovadora estètica molt encertada en aquest tipus de film.



Pel•lícula: Argo. Títol original: Argo. Direcció: Ben Affleck. País: Estats Units. Any: 2012. Gènere: Thriller. Interpretació: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, Jahn Goodman, Tate Donovan, Clea DuVall, Christopher Denham, Scoot McNairy i Kerry Bishé. Guió: Sergio S. Sánchez. Productors: Ben Affleck, George Clooney i Grant Heslov. Música: Alexandre Desplat. Estudis: GK Films i Smokehouse. Idioma: Inglés.

CARLES TAMAYO
@CTamayo95

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular