!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La mala reputació' - Bel Olid

dissabte, 5 de gener del 2013

'La mala reputació' - Bel Olid



Tot i que per alguns Bel Olid encara és una desconeguda, aquesta jove autora ja ha publicat diversos títols de gèneres ben diferents: assaig (Heroïnes postmodernes: models literaris contra l’universal masculí), conte (Crida ben fort, Estela) i novel•la (Una terra solitària); que han estat reconeguts amb diversos premis. Aquest cop amb La mala reputació -guardonat amb el premi Roc Boronat- Olid proposa al lector tretze relats breus, tots ells amb títols ben suggerents.

Un dels punts forts dels contes d’aquesta autora, rau en la seva capacitat per construir 13 relats, tots ells diferents però amb prou personalitat com per convidar al lector a encetar i tancar històries diverses, però totes elles prou atraients i colpidores.

La consistència de tots els contes converteix aquest llibre en una obra prou regular, fugint d’aquells reculls en els quals només alguns relats tenen prou solidesa mentre que la resta semblen mer farciment. Malgrat que els relats s’endinsen en mons diferents, i sovint antagònics, Olid parla en aquest recull d’aspectes i temes semblants que de forma diferent van apareixent en totes les històries. La solitud en un entorn urbà i massiu, la incomprensió, la por, la inseguretat,  etc. En definitiva ‘mals’ d’una societat que el lector reconeixerà fàcilment. Olid  s’atreveix a tractar aquests temes, sense tabús, amb trames i històries que no escatimen els detalls, per irreverents i políticament incorrectes que puguin semblar. Especialment amb les relacions personals, més íntimes i amb el sexe, l’autora desgrana els elements més crus i alhora més màgics, amb un estil directe, sense embuts.

La mala reputació és un interessant recull de contes, i Bel Olid se sumarà molt probablement als reconeguts autors de relat breu en català.

Júlia Tardà


Títol: La mala reputació
Autora: Bel Olid
Editorial: Proa
Pàgines: 141 pàgines 
 ISBN 9788475883267




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular