!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Guia Vins de Catalunya 2012 - Jordi Alcover, Sílvia Naranjo

diumenge, 25 de desembre del 2011

Guia Vins de Catalunya 2012 - Jordi Alcover, Sílvia Naranjo

GUIA DE VINS DE CATALUNYA.
Tast a cegues.  2012
Autores: Jordi Alcover, Sílvia Naranjo.
Editorial Pòrtic.
Genero: Guía.
Primera edicio: Desembre de 2011.
Pagines: 514
ISBN: 978-84-9809-195-3.


Per quart any tornen Jordi Alcocer i Sílvia Naranjo amb la guia de vins de Catalunya.
Respecte al'any anterior, no ofereix grans novetats, destaquen en la fitxa de cada vi, l'anyada, temps de criança, tipus d'elaboració, maridatge, notes de tast i puntuació, més altres paràmetres que completen una fitxa molt detallada.
Entre les novetats, trobem en cada D.O. un quadre estadístic, amb la nota mitjana de cada tipus vi, així com una nota mitjana comparativa de cada celler durant els anys 2011 i 2012.
Una altra novetat, és, que caves i escumosos porten la data de desgorjat, i que no publiquen la data de creació del vi, només si el porta o no el porta a l'ampolla.
També incorporen per primera vegada un tast de cerveses, amb una petita explicació històrica de la cervesa catalana, així com una descripció del tipus de cerveses segons la seva fermentació.
Els autors han decidit dedicar un apartat a la cervesa, gràcies a l'empenta que aquesta experimentant els últims deu anys la producció de cerveses artesanals.

Els autors segueixen creient en la necessitat de recuperar el raïm autòctones, enfront de les foranes, perquè crea un arrelament més gran entre el viticultor i la terra, com passa al Priorat.
Així mateix insisteixen en democratitzar el consum del vi, que no sigui exclusiu de gent d'un cert nivell, buscar l'acostament dels joves al vi, perquè podem perdre una generació, així com una informació més detallada en les ampolles.

Una guia per als que gaudeixen del vi, i si és en companyia millor.

Félix O. P.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular