!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Les dues perspectives d’una comèdia a ‘Pel davant… i pel darrera’

dijous, 29 de desembre del 2011

Les dues perspectives d’una comèdia a ‘Pel davant… i pel darrera’

El Teatre Borràs ens ofereix l’adaptació de ‘Noises off’, una comèdia escrita per Michael Frayn que s’ha representat a 50 països i que ara arriba a Barcelona de la mà d’Alexander Herold.
‘Pel davant… i pel darrera’ es divideix en dues parts: la primera ens mostra com assaja un grup d’artistes per representar una obra de teatre absurda titulada ‘¿Me enseñas la sardina?’ i a la segona meitat som testimonis de tot un seguit d’adversitats que han de superar els actors el dia de l’estrena d’aquesta comèdia. De cop i volta, l’escenari es gira i el públic veu el que passa darrera d’aquest, que és el que transcorre entre bambalines. Mentre estan representant la comèdia, els actors s’han d’enfrontar a tot un seguit de problemes que faran trontollar el ritme normal i les accions previstes de l’espectacle. Tots ells patiran moments de descontrol i ràbia incontinguda i més d’un acabarà bastant mal parat físicament. Aquesta és, sens dubte, la part més brillant i divertida de l’espectacle, ja que tota la representació es fa mitjançant mímica perquè els actors es veuen obligats a romandre en silenci per no entorpir la representació de l’obra. Una altra carta a favor d’aquesta comèdia que la fa tant extremadament divertida és el doble joc que hi juga cada actor, degut a que ha d’interpretar a dos personatges alhora, els personatges de la vida “real” i els ficticis de l’obra que estan assajant. Per últim, també provoca molts riures el fet de que es barregi el català i el castellà, ja que d’una banda la comèdia que representen els actors és en castellà però fora d’escena parlen en català.
Diuen que és la comèdia escrita més divertida, realment crec que aquesta afirmació és massa presumptuosa i hi ha comèdies tant o més brillants que aquesta, però el que es cert és que el públic assistent gaudirà d’una bona estona entre llaunes de sardines, entropessades constants i embolics inacabables.
Laura Mas Jiménez

FITXA ARTÍSTICA
Títol: Pel davant i.. pel darrera
Director: Alexander Herold.
Versió: Paco Mir
Intèrprets: Pep Planas, Jordi Diaz, Rosa Gàmiz, Meritxell Huertas, Carles Martínez, Aleix Albareda, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar, Dafnis Balduz i Saida Lamas
Teatre Borràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular