!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: '180 º de cel' al Tantarantana

divendres, 22 de juny del 2012

'180 º de cel' al Tantarantana

Foto: Anna Miralles

Sis anys després del seu internament, l’Àngela surt de la presó de complir una pena que no és proporcional al mal que va fer. S’hi troba fora de lloc en la llibertat, perquè el món no està encara preparat per reinserir persones en una societat tan complicada com la nostra. Tot i que la seva germana l’acull i la vol ajudar, els problemes per explicar el que ha passat a dins la garjola, la pressió de la justícia per orientar-li la vida o els intents per no recaure en la droga, no li deixen viure en pau.

Amb aquest muntatge de la companyia ‘La Virgueria’, es vol donar a conèixer un tema com és la reinserció de presos (especialment de dones) i reflexionar si els mètodes empleats per aconseguir-ho son els correctes, sobre si l’actitud que tenim en vers aquestes persones sol ser l’apropiada o si les penes de tancament son proporcionals al delicte comés.

L’espectacle és adient per pensar en un fet que normalment no ens toca de prop, però que no per això és menys important. Cal destacar els diàlegs dels personatges per la seva qualitat i un escenari format per tres gronxadors que simulen forques molt impactants. I com a curiositat graciosa un parell de moments en que els actors simulen un fastforward de l’acció de l’obra per passar mes endavant en el temps, que provoca un tip de riure a tota la platea.

Xavier Borrell



LA VIRGUERIA (Catalunya)
Dramatúrgia: Aleix Fauró i Isis Martín
Direcció: Aleix Fauró
REPARTIMENT
Isis Martín
Marina Fita
Carles Gilabert
Joan Picó
Georgina Llauradó
Teatre Tantarantana fins l'1 de Juliol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular