!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Descàrrega d'emocions a 'L'ombra al meu costat' de Marilia Samper

dimarts, 15 de maig del 2012

Descàrrega d'emocions a 'L'ombra al meu costat' de Marilia Samper




Torna el projecte T6 de la Sala Tallers amb una obra dirigida i escrita per Marilia Samper i la participació com a actors convidats d'Alex Casanovas i Cristina Plazas entre d'altres, amb una història en què l'absència dels éssers estimats és molt present.
Alba és una adolescent alegre i desenfadada, la nina dels ulls dels seus pares, però un dia desapareix de forma sobtada. No saben res d'ella, el que encara és pitjor, perquè els seus pares i els veïns volen trobar una resposta o un lloc on plorar. Això desencadena que es busquin culpables de qualsevol manera, fent-ho amb un captaire estranger que viu al bosc, del qual només la mare s'adona de la seva innocència.
            Un dels amics de la família de l'edat de l'Alba, pateix amb el seu pare la mort de la seva mare i alhora de la seva amiga. En aquesta família trencada podem veure la impotència del pare per tractar de viure traient-li al noi els records de la seva mare, i com aquesta mania crea l'efecte contrari.
            També una parella d'avis reflexionen sobre el final dels seus dies, el que els hagués volgut fer en la seva vida, i no han pogut fer, i com seran els seus dies fins a la mort. Tenint relació al final de la funció, amb la resta de personatges de l'obra.

Ens trobem davant un drama en tota regla, diferent al que ens té acostumats la gent del projecte T6 del teatre nacional. Els actors transmeten les emocions de forma precisa, sense sobreactuacions, fins i tot un Alex Casanova, allunyat del seu registre habitual, fa una gran interpretació com a pare que ha de seguir vivint, siguin quines siguin les circumstàncies. Dels fixos del projecte T6 cal destacar el que ja ens ha sorprès altres vegades per la seva qualitat, David Vert. El text de la Marilia Samper, excepte un parell d'errors, es en el moment que cal: de desesperació, sorpresa i optimisme, perfectament repartits en tota la durada de la funció.

Una obra en què es pateix molt amb la realitat d'una família quan desapareix algú que l'omplia d'alegria, però amb missatge d'optimisme i de lluita per seguir endavant amb una trama perfectament arrodonida. Del millor de la temporada teatral barcelonina.

Xavier Borrell

Direcció Marilia Samper
Traducció Marc Artigau
Escenografia Enric Planas
Vestuari Gimena González

Amb
Àlex Casanovas
Òscar Castellví
Oriol Genís
Anna Moliner
Cristina Plazas
Àngels Poch
Albert Prat
David Vert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular