!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: La sombra de la sirena / L'ombra de la sirena - Camilla Läckberg

divendres, 25 de maig del 2012

La sombra de la sirena / L'ombra de la sirena - Camilla Läckberg



 
L’autora sueca Camilla Läckberg acostuma a situar les seves històries  (La princesa de gel, Les filles del fred, Empremtes que mai s’esborren, Un crim perfecte) al poble on va néixer, Fjällbacka, una petita localitat costanera de menys de mil habitants que data del segle XVII. Camilla Läckberg va néixer  l’any 1974 i el seu debut literari, La princesa de gel, va suposar un èxit de vendes que es va consolidar  amb Les filles del fred. Les seves novel·les tenen com a protagonistes: la perspicaç escriptora Erica Falck i el seu marit policia Patrick Hedströn.


“L’ombra de la sirena” torna a estar ambientada a la petita població sueca de Fjällbacka i arrenca amb la misteriosa desaparició d’un home camí de la feina. Mesos més tard el troben congelat, l’autòpsia determina que es tracta d’un assassinat. El cas es complica de forma molt alarmant quan alguns dels coneguts de l’home desaparegut i mort, entre els quals es troba Christian Thydell un escriptor debutant, comencen a rebre cartes amenaçadores.

“L’ombra de la sirena” és una història que triga moltes pàgines a entrar en matèria i que discorre molt lentament durant la seva primera meitat. Un estil planer i sense artificis al servei d’un relat farcit de maltractaments infantils, abusos, episodis traumàtics, malalties mentals pertorbadores i secrets íntims preservats fins a la tomba. Un relat que guanya ritme i interès segons avança la lectura i que, com és habitual i signe d’identitat en l’autora, està atapeït de nens que ploren constantment, que s’enrabien, aclaparen i deprimeixen les seves mares.

Un interessant gir imprevist de la trama espera al lector carregat de paciència i admirador de Lackberg que arribi fins al desenllaç d’aquesta complexa història. 

Empar Fernández

Títol:  L'ombra de la sirena/ La sombra de la sirena
Autora:  Läckberg, Camilla
Editorial: Amsterdam llibres/ Maeva
Edició: maig de 2012
Pàgines: 488 (català)
ISBN:   9788492941650


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular