!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Martina' porta força i optimisme al panorama musical en català

dissabte, 5 de maig del 2012

'Martina' porta força i optimisme al panorama musical en català



Martina és un jove grup de Rock, va néixer el setembre de 2010 a Barcelona, ​​però està ple d'experiència. Tots els seus membres, Arnau Giordiani, cantant i guitarrista, Dusan Jevtovic, guitarra, Rubén Alcázar, baixista i Xavi Reija, bateria, tenen una carrera musical a l'esquena, però és Martina el projecte que uneix als quatre per primera vegada.

El seu primer disc, el que tenim entre mans, va ser gravat a la Casa Murada en rigorós directe i durant només tres dies, sota la supervisió de Jesús Rovira, baixista de Lax 'n' Busto i va ser barrejat en Sputnik per Eduardo Ruíz Joya i Jordi Gil, aquest últim guitarrista de Sr Chinarro. I això és possiblement el millor del disc: el seu so.

Amb una producció senzilla però eficient i uns instruments càlids que flueixen poc a poc durant totes i cadascuna de les cançons, i la guitarra de Dusan Jevtovic el millor d'elles, amb el seu so omnipresent, però tan subtil que entra al nostre subconscient fa que acabem taral·lejant aquestes delicades melodies.
Menció a part mereixen les lletres del disc, tot un cant a les ganes de viure. Sense voler-sembla que hagin gravat un disc per aixecar la moral en els temps tan durs que ens està tocant viure.

Possiblement el seu so com a grup estigui entre mig de les primeres bandes de Rock en català i les últimes bandes aparegudes en aquest petit país, encara que en el fons se'ls veu cert aire Brit en les seves composicions.

Potser de vegades la seva nuesa instrumental no sigui suficient, però la quantitat de petits detalls en les seves composicions fan que aquest problema es vegi compensat amb això.

Un primer disc digne amb el qual presentar-se i la primera pedra d'una carrera que simplement acaba de néixer. Esperem que no acabin passant mesos sencers en un estudi per al seu segon àlbum i perdin aquesta immediatesa tant en les composicions com en les seves interpretacions i per descomptat aquesta sensació de calidesa que desprèn tota la gravació.

Martina actuen Dissabte 5 de Maig a la sala Luz de Gas de BArcelona

Salva G.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular