!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Obre els ulls i desperta' - Albert Salvadó

dissabte, 11 de febrer del 2012

'Obre els ulls i desperta' - Albert Salvadó


OBRE ELS ULLS I DESPERTA
Albert Salvadó
Meteora
Any 2011
Pag. 384
ISBN 978-84-92874-49-1

Albert Salvadó se sent còmode en el genera històric que coneix prou bé com ha demostrat en les anteriors  novel•les dedicades a Jaume I el Conqueridor, El mestre de Kheops o L’anell d’Àtila que formen part de la seva extensa carrera literaria.
Amb Obre els ulls i desperta (Meteora), Salvadó torna a aquest genera per endinsar-nos a les convulses ciutats de Praga i Pisa del segle XVII.
La historia es protagonitzada per Tolino Salerno, jove esguerrat i contrafet, però que gracies a una sanadora recobre la seva salut.
Els descobriments de Galileu Galilei, un ex-professor misteriós i solitari, defensor de Galileu i enfrontat a un món acadèmic monolític i a la jerarquia catòlica de Roma dit Fredo el Boig, amb la traïdoria del seu amic Arnau, porten a Tolino a fugir de Pisa.
Al cap de 5 anys de voltar per Europa arriba a Praga, a casa del ciutadà Vaclav Hus a qui demana pel secret de la Rosa de Jade.
Vaclav decideix explicar al jove Tolino la llegenda sobre aquesta joia, un cristall tallat en forma de rosa que posseïx un secret, el de la bellesa eterna, però que de moment ningú l’ha pogut localitzar.
Al seu torn, Tolino explica a Václav el seu periple vital i el seu afany de retorn al lloc on va originar-se el problema que el desterra: la Universitat de Pisa, així com un somni recurrent que el té obsessionat.
El llibre es llegeix molt be i enganxa. De tota manera sembla que l'autor ens deixa pendents d'una segona part on Tolino podria explicar el seu periple de 5 anys per Europa.

Santiago Castillo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular