!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Un rastre de violència' - Mark O’Connell

dilluns, 27 de maig del 2024

'Un rastre de violència' - Mark O’Connell

Al 1982 la població irlandesa queda trasbalsada  per dos horribles crims. La mort a cops de martell d’una dona jove i poc després per  la mort  d’un jove pagès al que van disparar a la cara a boca de canó.  L’autor d’aquests crims un home de 37 anys de família de terratinents, elegant, educat que es dedicava a  la vida sociocultural, que freqüentava les galeries d’art, les biblioteques, assidu a les conferències del Trinity College que finalment va ser detingut a l’habitatge  del seu amic el Fiscal Genera de l’Estat. Tot plegat va fer que tothom indagues i digues la seva cercant el possible origen de tanta maldat, es buscava com ell dirà després Un rastre de violència en els seus antecedents.

Al 2022, 40 anys després dels fets Mark O’ Connell escriptor i col.laborador del New Yorker i The Guardian entre d’altres publicacions decideix posar-se en contacte amb l’assassí confés, Malcom   Macarthur per que li expliqui la seva versió dels fets. També vol saber quins sentiments o malsons te  per els seus crims.

La missió no era fàcil, Macarthur en el judici d‘entrada es declara culpable i per tant a la sala no van sortir proves va ser un judici ràpid. A tot això Macarthur mai va concedir cap entrevista ni va fer cap comentari sobre els fets. Diferents vegades es va demanar la llibertat condicional que sempre li era denegada no ja tant sols per la pressió dels germans de les víctimes també per la pròpia mare que temia ser una nova víctima del seu fill finalment  la condicional li va arribar 30 anys després dels fets.

Les converses entre l’autor del llibre i l’assassí van durar un any . Que en va treure de clar doncs l’autor creu que llegint el llibre cadascú traurà unes conclusions i com diu el començament del llibre “Vet aquí l‘imatge d’aquest procés: tot és veritat i res no és veritat” Albert Camus, L’estrany.

Eugénia Ros


Un rastre de violència
Mark O’Connell  
Nº de páginas: 320
Editorial: Editorial Comanegra S.L.
Idioma: CATALÁN
ISBN: 9788419590947
Año de edición: 2024
Traductor: CARME GERONÈS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular