!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Malabèstia' - Raquel Gámez-Serrano

dilluns, 20 de febrer del 2023

'Malabèstia' - Raquel Gámez-Serrano

Malabèstia és la guanyadora del Premi Ferran Canyameres de Novel·la, 2022

En aquesta història torna la Gal·la Antich, l'educadora social protagonista del thriller carcerari A la seva pell (2016). Després d'abandonar la ciutat, Antich treballa ara als Serveis Socials de Can Bosch, un poble de muntanya a tocar de les Colònies Forestals, o del Far West, com a ella li agrada anomenar-les.

Les colònies són a una urbanització inhòspita on viu la Jessi, una usuària que la durà pel camí del pedregar i la implicarà, sense adornar-se'n, en una nova investigació en què coincidirà amb el sergent Vehí. Tots dos es van conèixer quan intervenien en "el cas de la torreta", en la novel·la de suspens psicològic "No diguis res"(2018), mereixedora del premi Millor Novel·la València Negra 2019.

En Malabèstia la seva autora, Raquel Gamez-Serrano ens presenta una novel·la negra policíaca de màxima actualitat. Plantacions de marihuana, ocupacions, robatoris, corrupció policial, una miqueta de màfia de l'est i envoltant-ho tot de maltractament masclista.

Una trama terrible, però molt a prop del que escoltem cada dia a les notícies i que a vegades creiem que no va amb nosaltres fins que ho tenim a tocar i ja és massa tard.

Una novel·la molt interessant, ben escrita, amb un llenguatge directe, senzill i amb bon ritme narratiu que manté la tensió fins al final de la història.

Raquel Gámez Serrano és Barcelonina, graduada en Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya, graduada en Estudis immobiliaris i de la construcció i és Tècnica especialista en relacions públiques i administració. Actualment treballa com a educadora social.

Marcial García 



Malabèstia  

Raquel Gámez-Serrano

Nº de páginas: 196
Editorial: PAGèS
ISBN: 9788413034027
Año de edición: 2022
Prologuista: SEBASTIÀ BENNASAR LLOBERA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular