!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El llibre negre dels colors' - Menena Cottin i Rosana Faría

dilluns, 27 de febrer del 2017

'El llibre negre dels colors' - Menena Cottin i Rosana Faría

‘El llibre negre dels colors’ ens descobreix els colors des de la perspectiva d’un nen cec


Hi ha projectes del que, quan et parlen, se’t posa la pell de gallina però, quan esdevenen una realitat, un aplaudiment i una ressenya és el mínim gest que pots fer per expressar el teu recolzament.
Això és el que m’ha passat amb El llibre negre dels colors (Libros del Zorro Rojo, 2008), una petita meravella amb la que els més petits poden descobrir el món dels colors a través de la perspectiva d’un nen cec, en Tomàs. La originalitat d’aquest llibre recau en l’escriptura en braille i les il·lustracions en relleu que conté, a més dels textos. En Tomàs no pot expressar amb certesa què és un color, però sí que els defineix valent-se de les emocions que li transmeten, les sensacions, les olors o els sabors.

“I el negre és el rei dels colors. És suau com la seda quan la seva mare l’abraça i l’acarona amb els seus cabells”.

Així és el món d’en Tomàs, negre. Però això no l’impedeix sentir què són els colors i transmetre el seu punt de vista d’una manera delicada, intuïtiva, emotiva.

Menena Cottin i Rosana Faría són les artífexs d’aquest llibre i de les seves il·lustracions plenes de bellesa i alhora de sensibilitat. El llibre negre dels colors, originalment editat a Mèxic per Ediciones Tecolote, ha estat traduït a 16 idiomes i ha guanyat nombrosos i prestigiosos premis com el Premi New Horizons (Fira del Llibre Infantil de Bolonya, 2007), el Prix Littéraire de la Citoyenneté (França, 2008) o el Top Ten Children’s Books (New York Times Book Review, 2008).

La darrera pàgina d’aquest tresor conté l’abecedari braille amb la finalitat de que els nens també puguin descobrir aquest altre llenguatge que obre les portes del coneixement a aquells que viuen en negre però que són capaços de sentir totes les emocions de l’arc de Sant Martí.

El llibre negre dels colors és un llibre per gaudir-lo i redescobrir-lo una i mil vegades, que arriba a l’anima dels nens i dels adults. D’entrada, quan obres les seves pàgines, sembla un llibre negre, però la realitat és que depara tot un ventall de càlides sensacions que conviden a l’empatia, a més de l’aprenentatge.

Laura Mas

El llibre negre dels colors
Menena Cottin i Rosana Faría
Nº de pàgines: 24 pàgs.
Enquadernació: Tapa dura
Editorial: LIBROS DEL ZORRO ROJO
Llengua: CATALÁN
ISBN: 9788492412204 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular