!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Baumgartner' - Paul Auster

dilluns, 9 de setembre del 2024

'Baumgartner' - Paul Auster


Paul Auster escriptor novaiorquès mort recentment no necessita cap presentació, la seva obra tant com a escriptor, traductor i guionista són prou conegudes. Dels nombrosos premis obtinguts al llarg de la seva carrera destacarem el Príncep d'Astúries 2006. En aquesta la seva última obra ens presenta a Baumgartner professor de filosofia a l'Universitat de Pricenton. 

Aquest personatge en el moment de començar el llibre té setanta anys i fa una dècada que és vidu, però malgrat el temps des del fatal accident en què la seva esposa va morir, ell sent la seva presència en el que denomina la síndrome de fantasma, que els hi passa a les persones que els hi ha amputat un membre i tenen la sensació de dolor com si encara no estigués amputat. 

Els records de la seva vida en parella, com es van conèixer, la intenció de refer la seva vida, els records de la vida dels seus pares ambdós emigrants jueus de centre Europa als Estats Units als voltants dels principis del segle XX. La vida dels pares i la seva pròpia van passant per la seva ment com si passes comptes amb ell mateix i en aquests records ens fa pensar que poden haver-hi algunes dades d'autobiogràfics en el que respecta als seus orígens. 

Cap al final del llibre espera l'arribada d'una estudiosa de l'obra pràcticament no publicada de la seva esposa i això li produeix una revifalla en la seva monòtona i solitària vida.

Una novel·la en què els sentiments s'expressen de forma que tu també els sents. Tota una vida resumida en 261 pàgines.

Bona lectura.

Eugénia Ros 


Baumgartner
Paul Auster
Seix Barral (cast.) / Edicions 62 (cat.)
Traductor: Benito Gómez Ibáñez / Ernest Riera Arbussà
ISBN: 9788432243295 / 9788429781762
Número de páginas: 264 / 256
Año de edición: 2024





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular