!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Viñedos de sangre' - J.L. Romero

dilluns, 2 de setembre del 2024

'Viñedos de sangre' - J.L. Romero

L'autor ens presenta una història de venjances i traïcions, per acabar reflexionant sobre si els descendents dels quals han comès accions punibles han de pagar pel que altres han fet i si sempre han de pagar els mateixos o sigui els que no tenen poder.

L'obra comença forta situada al temps immediatament posterior a la guerra civil: una comissaria de policia en què s'està apallissant un home que s'adona que ha estat traït pel seu amic el totpoderós Narciso Vidal "gran triunfador en la contienda i figura de màxima confiança del caudillo".

Després d'aquesta entrada l'acció es trasllada al temps actual: Lòpez membre de la Unidad de Operaciones Especiales, resident a Madrid deixa el seu lloc de treball per traslladar-se a Figueres a una Comissaria de la Polícia Nacional a fer DNI i passaports, trasllat que demana per motius professionals i familiars.

Arran de la desaparició d'un ancià membre d'una família poderosa i en contactes directes en el Ministeri, li demanen que ajudi a la investigació que porten a terme els Mossos, en aquest cas la inspectora Mercè Solius, malgrat que les intromissions no agraden mai amb la inspectora tindran una bona relació. El cas es va complicant amb un assassinat, un embolic de relacions familiars, famílies rivals, amics traïts tot amb el fons del paisatge de l'Empordà i les seves vinyes.

Diria que "Viñedos de Sangre" podria ser el naixement d'un personatge, ja que sembla que la novel·la té un final obert: en López serà capaç de fer una feina monòtona de 8 a 15 hores? Com li diuen els seus caps, li va la marxa. A part de la inspectora Solius, tenim a l'Àngela la propietària del bar amb qui hi ha quelcom mes que una amistat i a l'Ovidi el professor d'Història que l'ajudat en la resolució del cas . Per no parlar del seu enamorament per la gastronomia local.

Bona lectura.

Eugénia Ros


VIÑEDOS DE SANGRE
 J.L. ROMERO
Editorial: B
ISBN: 9788466678919
Idioma: Castellano
Número de páginas: 432
Año de edición: 2024
Colección: La Trama


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular