!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El vertígen interior' - Pau Juvillà Ballester

dimecres, 25 de setembre del 2024

'El vertígen interior' - Pau Juvillà Ballester

L'autor, tècnic en medi ambient i conegut activista català ens presenta la seva tercera novel·la negra. 

En el que podríem dir una primera part, situa l'acció cap al final del franquisme, en primer lloc, ens presenta a Juan Martin i Vicente Soler dos policies de la maleïda Brigada Político Social que la seva obsessió és trobar comunistes i catalanistes amb un zel fora de lloc i per altra banda ens trobem amb Antoni Farrè membre de l'Assemblea de Catalunya que caurà amb la batuda del 28 d'octubre de 1973 a l'Església de Santa Maria Mitjancera de Barcelona on aquell fatídic dia van ser detingudes 113 persones. 

Aquí l'acció fa un salt de cinquanta anys endavant quan es produeix el suïcidi d'una diputada lleidatana pel Parlament de Catalunya i entren en acció tres joves: Jordi Solsona, mosso de la científica, Sònia Mateu periodista i Manuel Farrè, historiador i fill de l'antic membre de l'Assemblea.

Jordi Solsona entén que un suïcidi tan aparentment net no ho és tant i en les seves indagacions junt amb els seus esmentats amics ens anem trobant els personatges que hem conegut al principi de la novel·la. Al llarg de la mateixa trobarem: corrupció, personatges que sobreviuen a qualsevol situació, herois que són humans, per arribar a un final que sorprèn o no, per la forma en què es tanca el cas, un final que no per realista ens deixa un mal gust de boca. 

Novel·la curta de pàgines, però molt intensa, amb un personatge molt ben descrits, com si fossin dos novel·les en una i quasi bé podríem dir amb dos finals, i això implica als tres amics i el de la diputada.

Eugénia Ros


El vertígen interior
Pau Juvillà
Editorial:
Pagès Editors, S.L.
ISBN: 9788413035192
Idioma: Catalán
Número de páginas: 168
Año de edición: 2024
Plaza de edición: Lleida


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular