!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La metgessa' - Elisenda Durban

dimecres, 19 de juny del 2024

'La metgessa' - Elisenda Durban


L’autora llicenciada en Història Antiga, llegint als clàssics va descobrir la figura de l’Agnodike, va trobar aquest personatge molt interessant i ha novel.lat  la seva vida per que tots la podem conèixer.  

Què té d’interessant aquesta dona que va viure 300 A.C.? 

Agnodike, en un temps en que les dones no podien exercí de metgesses sota pena de mort, en veure les morts prematures de la mare i la germana que per “pudor” a que un metge les veies nues, es deixaven morir, va volgué ser metge de dones el que podríem dir la primera ginecòloga documentada de la història. 

Com pot fer-ho? Quin preu haurà de pagar per assolir la seva fita? 

Tindrà que lluitar per convèncer al seu pare, un home il.lustrat deixeble d’Aristòtil,  tindrà que canviar  d’identitat amb totes las conseqüències que això comporta: viure com un home amb la por de ser descoberta. Agnodike té que deixa Tebes on residia amb la família e instal·lar-se a la illa de Cos on havia  la millor escola de Medicina de l’època. 

El sacrifici que fa per assolir el seu objectiu es enorme, de l’ambient de confort familiar, filla d’un dignatari atenenc te que  esborrar qualsevol rastre que l’identifiqui amb el seu passat i  ser una persona anònima. 

La novel.la comença a Atenes passarem per Tebes, Cos, Alexandria coneixerem la seva Biblioteca i com funcionava, el seu far i al mateix temps que veiem com es desenvolupa la vida de l’Agnodike : com te que renunciar a l’amor per no ser descoberta com a dona i d’una mort segura, de transfons coneixerem la vida grega, les seves intrigues polítiques, els odis, les enveges i mes que el lector té que descobrir. 

Una novel.la interessant de llegir pels coneixements que  ens aporta de l’època com per la figura d’aquesta dona lluitadora per fer mes feliç el mon de les seves coetànies.


Eugénia Ros


La metgessa

Elisenda Durban

Editorial:Pagès editors, S.L.

ISBN: 9788413034881

Idioma: CATALÀ

Número de páginas: 376

Año de edición:2023


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular