!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Viena 1912' - Antoni Roca

divendres, 21 de juny del 2024

'Viena 1912' - Antoni Roca


Aquesta novel.la va resulta guanyadora  del X Premi Memorial Agusti Vehi-Vila de Tiana 2023. El protagonista Efraïm Zimmerman, un jove que fa de reporter de vida social en una Viena antisemita (els seus pares moren en un atemptat) veu com la policia no te gaire interès en indagar quin són els autors d’aquests fets tot dient que es obra de quatre eixelebrats. 

Al mateix  temps es comencen a trobar cadàvers de noies joves de famílies molt humils mortes per estrangulament i sense mòbil aparent : no els hi roben res ni han estat sexualment, però totes tenen la marca de l’assassí. 

El nostre protagonista s’interessa per les morts d’aquestes dones i quan en Berger  el seu company de la secció de successos li vol explicar quelcom que sap però que no ha publicat el company també es assassinat. Que sap en Berger?  

En aquest moment el nostre reporter de vida social demanar al Director del periòdic permís per investigar el cas i descobreix que la policia te pressions polítiques  per deixar aquests casos a punt mort, millor no esbombar aquestes morts per no atemorir a la població. 

Entremig i amb gran secret rep d’una gran personalitat de la vida vienesal’ordre de que investigui la vida d’una pretendent de la filla per que sembla que hi ha alguna cosa fosca en aquest noi.  A mida que en la seva investigació,  el nostre protagonista va trobant que algú vol aconseguir que deixi l’investigació. 

La novel.la ens presenta una Viena de poc abans de l’inici de la  Gran Guerra on una societat aristocràtica malda per continuar en el poder i  una burgesia  que vol introduir-se en aquesta societat privilegiada. 

Aquesta novel.la  es llegeix  fàcilment donat que l’autor li ens planteja algunes situacions amb un toc de sarcasme, ironia fina.


Eugénia Ros


ANTONI ROCA
VIENA, 1912
Editorial: CLANDESTINA
ISBN: 9788419627247
Idioma: CATALÁN
Número de páginas: 214


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular