!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'L'home de Praga' - Jaume Albert Ollé

divendres, 14 de juny del 2024

'L'home de Praga' - Jaume Albert Ollé

Jaume A. Ollé Manuel (Barcelona, 1959) ha dedicat la seva vida professional a la gestió patrimonial i financera. Amb arrels familiars a Lleida, passa temporades a la Vall Fosca (Pallars Jussà). Molt aficionat a la novel·la negra, ha estat premiat amb relats curts al Vi Fa Sang al 2018 i 2019. També finalista al Segre de Negre del 2021. Al 2022 col·labora al llibre de relats col·lectiu “Els camins escrits del Pirineu”. Ha publicat tres novel·les amb base històrica “Els llops sempre tornen” (2019), “Xiula la mort” (2021) i “Mentre duri la flama” (2023). Amb “L’home de Praga” fa el salt al gènere negre i d’espionatge.

Praga (Txèquia), març de 1990. Un home fuig de nit en mig d'una pluja fina pels carrers humits i foscos de la ciutat. Els que l'empaiten no li perdonen el seu col·laboracionisme. Més de trenta anys després, els fantasmes que el perseguien reapareixen en una tranquil·la urbanització de Premià de Dalt (Maresme). El passat torna, i qui ni oblida ni perdona no vol perdre temps per executar la seva venjança.

Narració molt fluida i magnífica descripció dels personatges i tots els indrets on es desenvolupa l'acció. És com si és veies en si una pel·lícula. M'ha sorprès la trama que encara i tot s'ha escrit moltes altres vegades en aquesta t'enganxa des del principi i no costa relacionar els dos fets en els diferents que transcorren passat i present. 

També m'ha semblat molt encerrada la comparació dels dos policies, la sergent Rosa Olivé dona forta i de fortes arrels catalanes i el ser subordinat el Francisco Bermúdez el caporal andalús. Masclista i trepa. En cap moment es fa poruga i té uns punts molts aguts i un final inesperat. 

Molt recomanable!

Rosa Tobajas


L'home de Praga
Jaume Albert Ollé
Voliana Edicions
ISBN - 9788412777567
Any 2024
Colección: Faciot negre
173 Pag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular