!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La foscor no se'n va mai / Sólo la oscuridad' - William McIlvanney & Ian Rankin

dijous, 23 de març del 2023

'La foscor no se'n va mai / Sólo la oscuridad' - William McIlvanney & Ian Rankin


El llegendari William McIlvanney i el gran escriptor escocès Ian Rankin uneixen forces en el primer cas de l'inspector Laidlaw, el mític detectiu de Glasgow.

El 1977, l'escocès William McIlvanney va publicar Laidlaw, la primera novel·la protagonitzada per l'inspector Jack Laidlaw. La va seguir Els papers de Tony Veitch el 1983 i Estranyes lleialtats al 1991 i fins aquí, que es va aturar.

Però en morir l'escriptor el 2015, entre els seus documents, es va trobar la meitat d'una novel·la escrita d'un jove Laidlaw al principi de la seva carrera. Lluny de quedar-se en l'oblit, el seu admirat Ian Rankin va decidir acabar el treball i publicar-la. El resultat és La foscor no se'n va mai.

El jove agent Jack Laidlaw no li agrada treballar en equip, però té un sisè sentit per al qual passa als carrers. Quan s'inicia la guerra entre dues bandes de Glasgow, Laidlaw necessita esbrinar qui va eliminar l'advocat Bobby Carter abans que tota la ciutat esclati, encara que el seu cap vol atribuir l'assassinat a les rivalitats de les bandes que lluiten pel control dels carrers de Glasgow.

La foscor no se'n va mai, és un viatge pel Glasgow dels anys setanta, pels edificis d'apartaments de mala mort i pels barris perifèrics refinats. I tot plegat conformen una novel·la apassionant, on la personalitat intel·ligent i resistent de Laidlaw destaca amb la mateixa força amb què ho va fer a les altres novel·les de la sèrie.

Marcial García Llorente.

La foscor no se'n va mai / / Sólo la oscuridad
William McIlvanney & Ian Rankin
Editorial Univers / Salamandra
ISBN: 9788418887253 9788418968594
Año de edición: 2023
Traductor: / ANTONIO PADILLA ESTEBAN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular