!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Ara que estem junts' - Roc Casagran

dimecres, 1 d’agost del 2012

'Ara que estem junts' - Roc Casagran




Tian i Tòfol, són germans bessons, Tòfol va ser el primer a néixer, era un nen alegre des del dia que va néixer, el que no parava en tot el dia, corrent pels carrers amb els amics, però també era el més brut, no li agradava l'escola ni llegir llibres. Tian era el germà malaltís, aquell que no plorava per no molestar que li encantava llegir, i que quan era petit li agradava que la seva mare li expliqués contes a l'hora de dormir, l'últim en ser triat quan calia fer un equip de futbol. Als ulls de Tòfol, Tian era el fill preferit de la seva mare, per la seva sensibilitat.

Les seves vides canviaran del cop, quan el juliol del 36 es produeix el cop d'estat encapçalat pel general Franco. El seu pare, obrer en una fàbrica de Sabadell, marxa al capdavant a lluitar contra els feixistes, mentre la seva mare, també compromesa políticament, col · labora en revistes revolucionàries i escriu poesies, alhora que manté la família.

Tòfol coneixerà un dia a la carbonet, l'amor de la seva vida, mentre Tian viu la vida a les històries dels llibres, Tòfol la viu al carrer. Quan ja s'acosta la derrota de la República, el seu pare al front li envia a un amic perquè els passin a França, Tian, ​​en Tòfol i la seva mare partiran cap allà, però Tian que es troba molt malalt es queda amb els avis a el Emporda, Tòfol i la seva mare passaran al camp de refugiats d'Argelers, on passaran grans penúries, com milers de refugiats republicans, un lloc on veure el sol cada albada ja era un triomf.

Novel · la escrita en forma de carta que envia Tòfol a Tian, ​​narra el patiment de milers d'espanyols que van haver de marxar a l'exili, així com la separació de famílies.
Però també és una novel · la que convida a l'esperança, a la lluita per viure, en uns temps d'absoluta foscor.

Escrita amb un punt d'humor, humor negre, però els esdeveniments no eren per a altres tipus d'humor.

Félix O. P.


ARA QUE ESTEM JUNTS.
Autor: Roc Casagran
Editorial: Columna.
Gènere: Novel · la.
1 ª Edició: Maig 2012.
176 pàgines.
ISBN: 978-84-664-1508-8

Comprar a  Amazon 

3 comentaris:

Popular