!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La Carta' - William Somerset Maugham

dilluns, 7 d’octubre del 2024

'La Carta' - William Somerset Maugham

Aquesta obra va ser publicada per primera vegada el 1927, però llegida ara no es nota pas el temps passat. Ara Ediciones Invisibles l'ha publicada a la seva Colección Pequeños placeres, i realment és un plaer llegir-la. L'acció passa a Malàisia sota els britànics. 

L'autor ens presenta a Leslie Crosbie esposa del propietari d'una explotació rural, que s'ha declarat culpable de l'assassinat d'un home per defensar el seu honor. L'acció es desenvolupa en els dies anteriors al judici, en què en el cas que se la considerés culpable se li aplicaria la pena de mort. 

El cas es presenta força clar i com diu l'advocat el Sr. Joyce la seva tasca independent del que ell pensi és aconseguir l'absolució de la seva clienta. Malgrat tot, hi ha un gir de guió un en aparèixer una carta, que és la que dona títol al llibre que també es podria haver dit El dubte. Aquí l'obra agafa volada i veiem com l'advocat mou tots els fils per intentar salvar de la forca a la Leslie Crosbie. 

En aquest relat de rerefons veiem com es movia la gent a les colònies. L'ambient està molt ben retratat, ja que en W.S.Maugham havia treballat pel Servei d'Intel·ligència del seu país i coneixia bé el Sud-est asiàtic. Aquesta novel·la té un final que sorprèn i ens deixa un cert regust amarg. W.S.Maugham va ser un autor molt conegut i reconegut amb una extensa obra. 

Particularment l'havia llegit als seixanta quan aquest autor havia estat popular al nostre país i rellegir-la ara ha estat un autèntic plaer. 

Felicitar a l'editorial per aquesta nova edició.

Bona lectura.

Eugénia Ros


WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
LA CARTA
Traductor: Carlos Mayor
Editorial: Ediciones Invisibles
ISBN: 9788412227994
Idioma: Castellano
Número de páginas: 88
Año de edición: 2022


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular