dissabte, 25 de febrer de 2012

Vides desafinades - Xavier Aliaga - Premi Joanot Martorell 2011

Vides desafinades
Autor: Xavier Aliaga
Editorial: Edicions 62
Pàgines: 252
ISBN: 978-84-297-6872-5
Publicat: Any 2011.
Colecció: El balancí
Premi Joanot Martorell 2011

Aquest llibre és el guanyador del Premi Joanot Martorell 2011.
Està ambientat entre Barcelona i València. Narra la vida de dos dones lluitadores, Vicky i Marta, que fan fins a l’impossible per tirar endavant la seua pròpia discogràfica i el llançament per la seua banda d’un nou grup musical que creuen poden ser prometedor. Entre tots estos esdeveniments la seua vida patix alguns aspectes dolorosos, on podem trobar diferents circumstàncies actuals com són: la malaltia de la sida, la violència de gènere, la infidelitat, el sexe, l’alcohol, les drogues, el règim alimentari, les festes i eixides nocturnes, etc. Amb elles descobrim a altres personatges rellevants com són Francesc i Gerard, els dos es convertiran al drap de llàgrimes de les nostres protagonistes. Francesc, crític musical i exparella de Marta, Gerard, un xic de Barcelona destinat a València per motius de treball i un esplèndid informàtic. Les seues Vides es veuran entrellaçades pel seu present i passat, alimentant moments de felicitat i de desgràcia.Tot això adornat per l’actual Crisi Econòmica que vivim. Es tracta d’una obra amb un llenguatge senzill i paraules naturals com la vida mateixa.

El lector disfrutarà amb l’obra ja que transmet una bona melodia, amb la qual cosa serà molt agradable la seua lectura. Està destinat més a un públic juvenil i actual, ja que espenta a deixar la vida immadura i començar a prendre decisions per créixer definitivament.
Jo personalment l’he llegit i m’ha paregut veure la vida en què d’alguna forma tots ens identifiquem: perseverança, lluita, vicis, cultura, música...

Carmina Vidal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada