!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La mort del corredor de fons' - Jordi de Manuel

dijous, 2 de febrer del 2012

'La mort del corredor de fons' - Jordi de Manuel



La mort del corredor de fons
Jordi de Manuel
Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Any 2012
Pag. 272
ISBN 9788429768824

A La mort del corredor de fons, Jordi de Manuel recupera el personatge del policia Marc Sergiot, una mica desproveït de casos des que els Mossos d’Esquadra han anat assumint competències, i l’enfronta amb la immigració il•legal, la màfia del crim organitzat i el macabre món del tràfic d’òrgans. L’autor de l’exitosa El raptor de gnoms torna a situar  l’acció a Barcelona en el moment que Miquel Olivera, un metge jubilat que passeja tranquil•lament per Collserola, troba el cadàver d’un jove immigrant marroquí. L'inspector Marc Sergiot, amb l'ajut de l'agent Carles Fortiana, s'encarrega de la investigació. Alhora, en un altre barri de la ciutat, la caporal Lídia Sánchez i l'agent Pau Ribó, de la brigada d'homicidis dels Mossos d'Esquadra, investiguen una misteriosa persecució seguida d’una sèrie d’assassinats.

L’acció, trepidant, es desenvolupa durant una única setmana en què el lector anirà coneixent diversos dels personatges que integren la trama i que tenen a veure, en major o menor grau, amb la mort del jove, Hakim, del qual també anirem coneixent la seva vida, des de la seva trista infantesa i fugida de l’Àfrica, passant per la seva arribada i adaptació a Catalunya i, sobretot, el moment culminant en què va estar a punt de guanyar una cursa que ho hauria pogut canviar tot. Juntament amb Hakim, ocupen un paper destacat en la trama Leo, un petit delinqüent que es troba en el lloc equivocat en el pitjor moment i Zoran, un georgià immers en el crim organitzat.

El principal atractiu de la novel•la es basa en l’equilibri entre els fragments d’acció, plens d’emocions fortes narrades a ritme cinematogràfic i les parts més reflexives en què l’autor posa el focus sobre els aspectes més sòrdids de la nostra societat. Una història ben travada i plena de suspens que el lector devorarà amb avidesa.

Marta Planes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular