!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: ‘Cock’ analitza la sexualitat amb tòpics i sense innovar

dimecres, 22 de febrer del 2012

‘Cock’ analitza la sexualitat amb tòpics i sense innovar


L’estrena de l’espectacle ‘Cock (Polla)’ prometia irreverència, diversió i punts picants. L’obra s’inicia amb el conflicte d’una parella d’homosexuals, en John (Pau Roca) i el seu xicot (Albert Triola) que dona peu a algunes rialles. Però l’alegria dura poc més d’un quart d’hora i de mica en mica ‘Cock’ es va destrempant. En el moment en que es forma un triangle amorós amb la presència d’una femme fatale (Mar Ulldemolins), que fa dubtar al John de la seva sexualitat, l’obra perd espontaneïtat i es fa feixuga. El que havia de ser una comèdia que qualificaven de guió brillant i intel•ligent, alhora que profund, resulta ser un cúmul de tòpics que ja hem sentit tots mil vegades. ‘Cock’ ens transmet el missatge de que, a ple segle XXI, la gent s’estima a la persona en qüestió independentment del seu sexe. La Marta Angelat ha volgut anar més enllà amb la direcció d’aquesta obra original de Mike Barlett però s’ha quedat pel camí. ‘Cock’ no us descobrirà res de nou, no us farà plantejar coses que abans no se us haguessin passat pel cap i de ben segur que els dilemes existencials que tenen els personatges ja els haureu vist calcats a més d’una pel•lícula.

L’obra es salva únicament per l’actuació de l’Albert Triola, que borda el paper d’ homosexual dominant i controlador que es veu desbordat per l’amor que sent la seva parella per una dona. No obstant, hem de ser justos i l’obra fa la funció d’entreteniment per passar una estona. És ideal per anar-la a veure abans de sortir de festa i després fer quatre acudits fàcils amb els amics mentre es pren una copa.

Laura Mas Jiménez

Fitxa artística
Títol: Cock (Polla)
Club Capitol
Director: Marta Angelat
Intèrprets: Pau Roca, Albert Triola, Mar Ulldemolins i Blai Llopis
Fins al 18 de març

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular