dijous, 27 de setembre del 2012
“The Hobbit”: D’una producció problemàtica a una estrena mediàtica.
“In a hole in the ground there lived a hobbit. Not a nasty, dirty, wet hole, filled with the ends of worms and an oozy smell, nor yet a dry, bare, sandy hole with nothing in it to sit down on or to eat: it was a hobbit-hole, and that means comfort.”
J. R. R. Tolkien
“Culebrón” Pre-Hobbit
Sis anys han passat des de que es va infiltrar a la premsa la possibilitat de veure “The Hobbit” adaptat a la gran pantalla i des d’aleshores han estat constants els notícies sorgides sobre el film; tot i que en un principi Sam Raimi (Spiderman, 2002) havia de capitanejar la història de Tolkien, no va ser fins a l’abril del 2008 que New Line Cinema i Metro-Golden-Mayer van anunciar oficialment que seria el realitzador mexicà Guillermo del Toro, (El laberinto del fauno, 2006), qui s’encarregaria de la direcció. Fou aleshores quan Del Toro es posà mans a l’obra tot començant a recrear la “Middle Earth” de Tolkien tot acompanyat per Peter Jackson (The Lord of the Rings 2001, 2002, 2003).
Tot i els rumors de càsting que es filtraven a la premsa amb l’afany de saber quin actor de “The Lord of the Rings” repetiria a “The Hobbit”, va ser el juny del 2009 quan Guillermo del Toro confirmà, a un programa de la BBC, part del seu repertori com ara Ian Mckellen com a Gandalf, Andy Serkis reencarnant a Gollum y Hugo Weaving en el paper d’Elrond. Però va deixar un interrogant: qui encarnaria al hobbit protagonista Bilbo Baggins?
A pesar de tots els constants rumors, Peter Jackson, Guillermo del Toro i tot l’equip de guionistes acabaren el guió l’abril del 2010, però va ser un mes després quan s’atansaran els veritables problemes; el maig del 2010 la MGM no donava llum verda per començar a rodar el film degut als seus problemes financers i fou aleshores quan el director mexicà va prendre la decisió més dura de la seva vida: “A la llum dels constants retards amb la data d’inici del rodatge de “The Hobbit”, haig d’afrontar la decisió més dura de la meva vida. [...] Després de dos anys de viure, respirar i dissenyar un món tant ric com el que creà Tolkien, amb gran dol, haig d’abandonar la direcció d’aquestes meravelloses pel·lícules”.
Així doncs una nova incògnita sorgí: Qui seria el definitiu director de les dos pel·lícules de “The Hobbit”? La resposta a aquesta pregunta es va fer publica l’octubre del 2010 quan la New Line Cinema, Warner Bros. i Metro-Golden-Mayer van anunciar que Peter Jackson assumiria la direcció de ambdues pel·lícules tot donant llum verda al projecte.
D’aquesta manera el dilluns 21 de març del 2011 va començar oficialment el rodatge. “Tot i els continuats retards que hem tingut, estem preparats i molt emocionats de poder començar” assegurà Peter Jackson.
A finals del mes de Juliol d’aquest any es va confirmar que la esperada adaptació cinematogràfica de la obra de J. R. R. Tolkien arribarà finalment en tres pel·lícules i no en dos, com es va plantejar des d’un principi.
Diferències entre “The Hobbit” i “The Lord of the Rings”:
l gener del 2012, el director Peter Jackson va comentar a la revista “TotalFilm” quines eren les principals diferències entre el seu actual projecte “The Hobbit: An unexpected journey” i la trilogia de “The Lord of the Rings”: “The Hobbit és molt més que un llibre per a nens i The Lord of the Rings és una altre cosa; en realitat no va dirigida als nens, al menys no en la seva totalitat. Em vaig donar compte que els nans eren molt diferents. La seva energia i despit cap a allò políticament correcte porta la franquícia d’un esperit nou. Per això vaig pensar: OK ...pot ser divertit!”
Jackson també va parlar del que comporten 13 nans amb les seves respectives personalitats diferents: “Això em preocupava. Vaig imaginar 13 tipus amb cabell llarg i barba i vaig pensar: Com sabrem qui és qui? Realment és un equip de petits dimonis. Pensava que amb els nou membres de la Comunitat ja era un problema, però aquest cop, afegint a Bilbo i a Gandalf, ja eren quinze... però ha funcionat bé. Els nans donen al film un toc infantil i de comèdia que fa que tingui un to molt diferent a The Lord of the Rings. [...] Així sí, vull que sembli que seguim a la “Middle Earth”, que aquestes dos pel·lícules es desenvolupen en un mateix món...”
De 24fps a 48 fps:
Una de les novetats tecnològiques amb que “The Hobbit” arribarà a la gran pantalla és que en comptes d’estar rodada a 24 fotogrames per segon (fps), com es feia des de finals dels anys 20, es gravarà a una velocitat de 48fps així, com assegura Jackson, el resultat és el d’una velocitat real, però amb un augment notable de la qualitat i la suavitat. “A 24fps cada segon sembla correcte (i hem vist milers de pel·lícules així en els últims 90 anys) però no deixa d’haver un notable desenfocament en cada fotograma... Sobretot en els moviments ràpids.”
Gravant i projectant a 48fps es solucionen molts d’aquests problemes; la imatge resultant és molt més realista i més fàcil de veure, especialment en 3D. “Hem estat veient tests i tomes diàries a The Hobbit en els últims mesos a 48fps, i moltes vegades ens assentem durant més de dos hores sense notar cap cansament ocular derivat del 3D” afirma el director “Es veu genial i ens hem acostumat a aquesta forma de projecció fins al punt de que qualsevol altra experiència cinematogràfica ens resulta primitiva”.
Estrenes:
La primera part de la trilogia “The Hobbit: An Unexpected Journey” s’estrenarà el pròxim 14 de desembre, la segona part “The Hobbit: The Desolation of Smaug” serà un any després: el 13 de desembre del 2013 i la tercera i última entrega “The Hobbit: There and Back Again” està planejada pel 18 de Juliol del 2014.
“Volíem que no transcorris molt de temps entre la estrena de la segona i tercera pel·lícula. Una estrena al juliol ens permet una estrena estiuenca perfecte i que els fans no hagin d’esperar tant de temps per veure el final d’aquesta èpica aventura.” va assenyalar el president de la distribució domèstica de Warner Bros., Dan Fellman.
CARLES TAMAYO
@CTamayo95
Pel·lícula: El Hobbit: Un Viaje Inesperado. Títol original: The Hobbit: An Unexpected Journey. Direcció: Peter Jackson. País: USA. Any: 2012.. Gènere: Fàntastic, acció. Interpretació: Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Andy Serkis, Richard Armitage, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Ken Stott, Jeffrey Thomas, Aidan Turner, Luke Evans, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Barry Humphries. Guió: Peter Jackson, Fran Walsh, Guillermo del Toro & Philippa Boyens. Productores: New Line Cinema (Warner Bros.), Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) Idioma: Inglés.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Popular
-
Calamaro regresó a Barcelona de forma triunfal tras su última aparición en estas tierras en una sala Razzmatazz a reventar el pasado 20 ...
-
Una mujer es asesinada en Estocolmo en, digamos, extrañas circunstancias. No quiero dar detalles, pero la cosa tiene que ver con un truco de...
-
La protagonista de La hija extranjera, la nueva novela de Najat El Hachmi (Nador, Marruecos, 1979) es una chica que justo acabó la se...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada