!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La gran casa / Casa gran' - Nicole Krauss

dimecres, 31 d’octubre del 2012

'La gran casa / Casa gran' - Nicole Krauss




“La gran casa” és la segona novel•la de l’americana Nicole Kraus, autora de l’exitosa “La historia del amor”, publicada fa sis anys. En aquesta ocasió la trama de la novel•la trasllada al lector a diferents escenaris: de Nova York a Jerusalem, i de Londres a Budapest. A cavall d’aquests indrets, tots  ells significatius i ben retratats, es desenvolupa aquesta història d’amor, oblit, memòria i sobretot nostàlgia. Kraus aconsegueix articular una història apassionant al voltant d’un curiós protagonista, un escriptori que podia haver estat propietat del poeta Federico García Lorca.

Malgrat que “La gran casa” no decebrà aquells que van apreciar “La historia del amor”, en alguns fragments del llibre el lector pot tenir la sensació d’estar revivint el mateix que en pàgines anteriors. Tot i la capacitat de l’autora per dotar d’una gran riquesa de detalls eloqüents tots els escenaris descrits en el llibre, la novel•la resulta un mica reiterativa.  Com en la seva primera obra -que li va valdre un gran reconeixement- Krauss dibuixa amb èxit uns personatges complexos amb personalitats marcades per passats i presents traumàtics i alhora apassionants.

Nicole Krauss està considerada per la crítica especialitzada com una de les millors escriptores americanes de la seva generació. Sense dubte, “La gran casa” no serà el seu darrer èxit.

Júlia Tardà


TÍTOL:  La gran casa / Casa Gran
Autora: Nicole Krauss
 Editorial: Salamandra (cast.) / La Magrana (cat.)
ISBN: 978-84-9838-479-6 / ISBN 9788482645735
Pàgines:348
Any 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular