!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Lo imposible' de J.A. Bayona

dissabte, 13 d’octubre del 2012

'Lo imposible' de J.A. Bayona


“Lo imposible... lo que me gusta mucho de esta palabra es que es una palabra abstracta. Es una palabra un poco críptica que hace mención a muchas cosas… Habla de algo que te supera, lo desconocido.”
J.A.Bayona a “Descubtiendo Lo Imposible” de CANAL+

Desprès de l’èxit de “El Orfanato” (2008), Juan Antonia Bayona, més conegut com a Jota, torna a la gran pantalla amb “Lo Imposible”; una sorprenent història real d’una família que va viure el tsunami del 2004 a Tailàndia i es va veure submergida per la catàstrofe.
Una pel·lícula de parla anglesa que ens demostra que res és impossible si no es perd la fe. Un film replet d’amor i superació protagonitzada per actors de luxe que son Naomi Watts en el paper de María,  Ewan McGregor en el paper de Henry i el gran actor descobriment Tom Holland com a Lucas; que atrapa l’espectador des del primer moment que treu el cap de sota la riuada. Entre el repertori de càsting també destaquen les aparicions de Marta Etura i Geraldine Chaplin.
Amb els accelerats moviments de càmera i amb la gran quantitat de primers plans contrastats amb els plans generals on s’aprecia tota la zona devastada per la onada, Bayona aconsegueix captar el terror dels protagonistes i comunicar la magnitud dels fets tot transmetent-ho a l’espectador d’una forma subjectiva; tal i com ho va viure la autèntica supervivent del tsunami María Belón.
Un altre fet que provoca que l’espectador sigui absorbit per la tragèdia es la proximitat amb que aquesta gran quantitat de paisatges devastats que es mostren: amb part dels decorats gravats Tailàndia, al lloc dels fets, i altra part a Alicante.
“Lo imposible” et mostra la gran quantitat de gent que va passa, en quatre segons, d’estar al “paradís” a estar a d’infern. Amb un gran encert de càsting, grans efectes tant visuals com especials i una gran direcció.

CARLES TAMAYO
@CTamayo95



Pel·lícula: Lo Impossible. Títol original: The Impossible. Direcció: J.A. Bayona. País: Espanya, Estats Units. Any: 2012. Gènere: Drama. Interpretació: Noami Watts, Ewan McGregor, Marta Etura, Tom Holland, Geraldine Chaplin Guió: Sergio S. Sánchez. Productores: Telecinco Cinema, Apaches Entertainment i Mediaset España.  Idioma: Inglés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular