dijous, 18 d’abril de 2013

'El lleó jardiner / El leon Jardinero' - Elsa Punset
El lleó jardiner (Destino) d'Elsa Punset, és un conte per a nens i adolescents bellament il•lustrat per Kim Amate. Partint de la pregunta "Creus que dos estranys poden ser amics?", l'autora ens explica la història d'un ocell i un lleó i demostra que encara que semblin diferents, són més semblants del que es pensen. D'una banda un ocell llest i independent, decidit a passar l'hivern a l'Àfrica, com cada any.

De l'altra, un lleó amb els ulls blaus com el mar i cor gegant, instal•lat sota el mateix arbre on es troba el niu de l'ocell. Al principi, l'ocell té por d'allò que considera "un gat enorme" i s'amaga al seu niu, però poc a poc la curiositat l'obliga a seguir els moviments del lleó.  I un cop superat el recel inicial, tots dos s'adonen que la seva convivència està plena d'avantatges: el lleó espanta els enemics i l'ocell li treu les paparres al lleó. I es fan amics. A través d'aquesta història, l'autora tracta temes com l'amor i l'amistat, la mort, els prejudicis...

El conte està molt ben narrat i les magnífiques il•lustracions acaben de donar al conjunt un toc màgic. Però es tracta d'un llibre que cal gestionar amb compte: ja és prou difícil avui dia que els nens i adolescents es decideixin a llegir el que sigui en format paper com perquè a sobre el conte en qüestió no tingui ni escombres voladores, vampirs ni zombies. Els joves detecten des de ben lluny l'olor de moralitat, un valor (disculpeu la redundància) no gaire valorat avui dia. I menys si cal compartir la lectura amb pares o educadors. No estic pas desaconsellant-lo, només advertint que es tracta d'una peça especial que potser no tots els nens rebran amb els braços oberts. Però els que es deixin captivar per la història gaudiran d'una bona estona de lectura.

Marta Planes


El lleó jardiner  / El león jardinero
Elsa Punset
Nº de páginas: 96 págs.
Editoral: DESTINO
Año 2013
ISBN: 9788497102322


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada