dijous, 22 de març de 2012

El TNC es vesteix d’època a ‘Rei i senyor’

Amor, impotència, ràbia, tossuderia, venjança… Aquests i molts altres són els sentiments que conté ‘Rei i senyor’, una obra que es remunta a principis del segle XX i que es centra en la família Reixac. El cap de família, el terratinent Andreu Reixac, està disposat a fer tot el que estigui a la seva mà perquè prosperi la seva casa, que amb tanta suor es va aixecar, i amb ella el nom de la seva família, tot i que això impliqui perdre altres coses que li importen... L’obra arrenca mostrant-nos la situació que viu la seva filla Remei, que viu un amor correspost però es troba amb dificultats per seguir amb la relació. Fins a quin punt estarà disposada a arribar per estar amb l’home de la seva vida?

‘Rei i senyor’ és una obra desconeguda per la majoria del públic i que ara el TNC recupera desprès de ser representada per darrer cop l’any 1918. L’espectacle compta amb un repartiment espectacular i el text de l’obra permet que els actors puguin mostrar al públic la seva gran qualitat dramatúrgica. L’escenografia també és un altre aspecte a destacar, tot i que l’obra transcorre tota l’estona dins de les parets de la masia dels Reixac l’escenari és un dels grans punts que aconsegueix endinsar al públic dins la història per no abandonar-la fins que es baixa el teló.

A mida que avança l’obra, ‘Rei i senyor’ ens incrementa la tensió i l’angoixa, ja que el desenvolupament de l’argument va mostrant les desavinences entre els membres de la família i alguns habitants del poble i es creen conflictes gens fàcils de resoldre. Sens dubte, és una obra altament recomanable que podreu veure fins al 29 d’abril al TNC de Barcelona. Sortireu del teatre encara amb els pels de punta però amb el bon sabor de boca d’haver invertit bé el vostre temps veient un espectacle de gran qualitat.

Laura MasFITXA ARTÍSTICA
Títol: Rei i senyor
Teatre Nacional de Catalunya
Direcció: Toni Casares
Escenografia: Max Glaenzel
Actors:
Enric Arquimbau
Jep Barceló
Miquel Bonet
Roser Camí
Pep Cruz
Sara Espígul
Borja Espinosa
Montse Sagués
Quimet Pla
Aina Ripol
Carles Romero
Lluís Soler

Fotografia © David Ruano/TNC

Cap comentari:

Publica un comentari

Popular