dissabte, 24 de març de 2012

Els pobles perduts - Xavier Cortadellas i Judit Pujadó (Coord.)


“Els pobles perduts” és el quart títol de la recentment creada Edicions Sidillà i el segon de la seva col·lecció la Talaia. Tot i la seva curta trajectòria editorial el segell Sidillà , que neix a finals del 2010, és ja sinònim de qualitat i rigor. Sidillà és també el nom d’un poblat de l’alta edat mitjana que els seus habitants van acabar per abandonar i del qual només es conserva la ruïna del que va ser el temple. Una editorial catalana, independent i de qualitat que, tal i com manifesten els seus fundadors Xavier Cortadellas i Judit Pujadó,  neix amb la voluntat de servir als lectors, als escriptors, als llibres i al país.

En aquesta ocasió Cortadellas i Pujadó, són els responsables de planificar i coordinar la feina de deu escriptors que cerquen informació d’un total de 30 pobles perduts (llegir desapareguts, oblidats...) de la Catalunya històrica- el recull inclou poblats de la Catalunya Nord i la Franja- amb la intenció de recollir la memòria, recuperar les dites i les llegendes i reconstruir sentimentalment el seu paisatge. “Els pobles perduts” ha estat il·lustrat per Llenas Llensa a partir dels testimonis recollits pels autors de cada capítol i de les poques restes que es conserven.

El lector trobarà, entre d’altres, capítols dedicats a Perellós, a Finestres, al Camp de la Bota a Sant Adrià de Besós, a Molinàs, a Rúbies, a Puigcercós o a la Ciutat del Born. Coneixerem el nom dels seus carrers, les feines que feia la gent, les anècdotes, les festes, les dates especials, la gastronomia, les cançons... Els pobles perduts permet al lector realitzar un recorregut nostàlgic per un món que no ha de tornar.

Júlia Tardà


Títol: Els pobles perduts
Autors: Xavier Cortadellas i Judit Pujadó (Coord.)
Pàgines: 307
Editorial: Edicions Sidillà
Col·lecció: la Talaia, 2
ISBN: 9788493874308

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada