!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Pàtria' ara al Teatre Poliorama

dissabte, 1 de desembre del 2012

'Pàtria' ara al Teatre Poliorama


No podia ser més adequat pels mal temps en què vivim al nostre petit país, una obra com la que es representa al Teatre Poliorama precedida de gran èxit al festival Temporada Alta de Girona i al Teatre Lliure de Gràcia, 'Pàtria'.

En el moment de les eleccions més decisives de la història moderna de Catalunya, el seu guanyador i nou líder porta tres dies desaparegut sense que ningú sàpiga res. La seva dona, el seu fill i el seu cap de campanya ens expliquen el que va passar abans de la seva desaparició.

Miquel Raventós és un presentador de la televisió pública catalana de gran maduresa i experiència, que el dia del debat més important d'unes eleccions s'assabenta que ha mort la seva mare deixant-li una misteriosa frase just abans de fer l'últim alè. Això i el fet de veure el papanatisme dels polítics que es presenten als comicis en temps decisius, li fa fer un discurs reivindicatiu de justícia i empenta, deixant a tothom bocabadat, que, amb l'ajuda d'una desconeguda nord-americana, l'endemà l'animarà a voler liderar la seva nació cap a un camí de llibertat.

Es podria dir des de fora que aquest text que ha escrit el Jordi Casanovas és oportunista, tot i ser la tercera part d'una trilogia sobre el moment en que viu Catalunya, però en honor a la veritat si ho és, benvingut sigui, doncs té una trama i de vegades uns diàlegs excel•lents, així com una molt bona interpretació del seu protagonista (Frances Orella) i de l'actor que representa el seu fill, un noi psicològicament malalt (David Marcé).

Encara que al final el missatge queda una mica dispers, és molt reflexiu de com és la societat política i econòmica en què vivim, on els principis queden a un segon terme i els polítics de vegades no estan a l'altura del que mereix un país com el nostre.

M'aventuro a dir que ens trobem potser davant la sorpresa agradable de la temporada teatral que tot just comença i que els seus personatges reals prendran nota del que fan els ficticis en moments tan especials per a Catalunya.

Xavier Borrell



Pàtria
Teatre Poliorama
Del 29 de novembre al 16 de desembre de 2012

Fitxa artística
Dramatúrgia i direcció – Jordi Casanovas
Intèrprets – Àlex Casanovas, Lluïsa Castells, David Marcé, Francesc Orella, Fermí Reixach i Rosa Vila
Ajudant de direcció – Blanca Bardagil
Escenografia – Jordi Soler
Vestuari – Albert Pascual
So – Damien Bazin


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular