dilluns, 25 de febrer de 2013

OVER THE MOON (Espectacle tribut a Jonathan Larson) al Teatre Almeria


Basat en l'univers ideològic i musical de Jonathan Larson, OVER the MOON ens acompanya per un viatge que ens apropa a l'obra d'aquest autor teatral i compositor que va morir als 36 anys, un dia abans de l’estrena oficial de RENT, el seu primer èxit. Va obtenir grans premis, el Tony, el Pulitzer…, però tots ells a títol pòstum.
Després de llargues jornades laborals com cambrer, aquest jove novaiorquès es dedicava a la seva passió. Va marcar una nova línia, introduint en el musical temes socials com l'homofòbia, les addiccions, la multiculturalitat… Textos que, escrits fa gairebé dues dècades, són de rabiosa actualitat. Les seves preguntes, les seves pors, els seus somnis…, el temps ha demostrat que són universals i reflecteixen una vida que, malgrat els avenços tecnològics i científics, continuem sense comprendre.

OVER the MOON no és un musical espectacular en la seva forma, no gaudeix d'un gran desplegament de mitjans com la majoria de musicals, però ens ofereix un contingut ric en missatge i colorit. És un clar exemple que “Menys és mes”, que l'autenticitat no radica en l'ostentació sinó en la veritat i en la feina ben feta. 
Cinc intèrprets acompanyats pel piano d’en Xavier Torras ens atrapen amb unes cançons que plantegen qüestions eternes: Qui som? Què busquem? Preguntes que en Larson també es feia fa 20 anys, preguntes que ens seguim fent, tot i haver complert els 30 anys, els 40… La vida no és fàcil, les regles són canviants, l'amor s’acaba, els dubtes t'acompanyen, la por a volar… 


Cal destacar l'atmosfera càlida i íntima que es crea en un escenari que es comparteix entre el públic, els actors i l'essència de Larson. Els intèrprets et miren els ulls, la música t’envolta, fent-se molt difícil no sentir-te partícip d'una història que sembla ser teva. OVEN the MOON és un viatge al passat de Larson, convertint-lo en el nostre present.

Ningú pot dir-nos com viure

Vam néixer amb dret de ser lliures


Per seguir avançant

Hem de fer el pas


No volem murs

Volem futurs


El contrari de guerra no és pau


És la creació!


Felicitar a tot l'equip per aquest gran espectacle, als seus intèrprets, a Xavier Torras i a David Pintó. Gràcies per acostar-nos a Larson, a la seva ideologia i a la seva obra. Gràcies per aquest homenatge a un artista que, com molts, mai sabran dels seus èxits o romandran ocults en l'ombra del que mai va ser, en l'ombra perduda d'aquest Peter Pan al que l'autor s'aferra i del que també desitja fugir. 
GRISELDA MARTIN CARPENA

 Intèrprets
Víctor Estévez,
Elena Gadel,
Ivan Labanda,
Patrícia Paisal i
Xavier Torras (Piano)

 
Arranjaments Xavier Torras

Adaptació David Pintó


Ajudant de Direcció Ota Vallès

Direcció d'Escena David Pintó

Direcció Musical Xavi Torras

Idea Original Nodriza


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada