!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Midsummer' al Teatre Tantarantana

dilluns, 11 de febrer del 2013

'Midsummer' al Teatre Tantarantana


Foto: Jordi Pla

El treball de David Greig ha estat reconegut pel Scotland on Sunday com “el més talentós dels nous escriptors escocesos”. Midsummer es l´espectacle revelació del Festival Fringe d´Edimburg 2009 i ara per fi ho podem gaudir en català al Teatre Tantarantana, fins el 17 de Febrer.

De la mà de grandíssims actors com: l´Helena Fortuny, que ja la coneixem per papers a la sèrie catalana Vent del plà i Porca misèria. I de Carles Arberola, qui els darrers anys ha desenvolupat una intensa carrera televisiva a Canal 9 en sèries com Socarrats, ens transporten a la nit de Sant Joan a l´escocesa. Inspirada en el somni d'una nit de estiu de Shakespeare , es pressenten dos personatges en plena crisi dels quaranta.
Midsummer , es per tant, una comèdia tendra i divertida. No només perquè tota l'acció es desenvolupa durant el cap de setmana de la nit mes curta de l´any, sinó també perquè n'agafa dos temes centrals: l´amor presentat com una màgia sense explicació que apareix en els moments i amb les persones menys previsibles, i el joc de les trobades casuals a Edimburg.

Ens transporten a un divendres a la nit on Helena, advocada amb una terrible necessitat de tenir una relació fixa i després d'haver estat plantada molts cops, fa una ullada al seu voltant i veu a Bob. Aquest es un artista frustrat que viu de fer negocis. S´apropa i li proposa una sonada borratxera amb un final de sexe. Al matí següent, cadascú torna a la seva lluita personal amb la vida, però tot ja no es el mateix. La nit de Sant Joan demana un canvi.. Quin serà?

Hi han bastants intervencions amb música, ritmes i variacions de vestuari. Tanmateix, l’obra amaga algunes sorpreses que deixen a l’espectador fascinat. Per exemple: En certs moments fan com un 'kitkat' en la trama, on els propis autors referint-se directament al públic, expliquen el contingut del que succeirà. També ens interpreten a traves del so d'una guitarra, com es senten i que estan pensant. Es un recurs molt eficaç e interessant, perquè li dona un gir a lo convencional de les comèdies musicals més tòpiques i sobretot, fa que t’interessis, veritablement, per els protagonistes i el destí d'ells.

Magnífic joc continu entre els personatges i les diferents sorpreses que de sobte es mostren i converteixen l’obra en màgica i encantadora. Esplèndid paper dels actors i posta en escena, que no deixarà indiferent a ningú. Així que, a què espereu per anar-hi?

Isa Najas



Fins al 17 de febrer del 2013

MIDSUMMER
TEATRE TANTARANTANA

Autors: David Greig i Gordon Mclntyre
Direcció: Roberto Romei
Direcció musical: Marc Sambola
 Repartiment: Carles Alberola i Elena Fortuny


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular