divendres, 24 d’octubre de 2014

'El Sur, homenatge a Morente' Ballet de Víctor Ullate al Teatre Poliorama


Víctor Ullate ren homenatge al gran cantaor flamenc Enrique Morente en aquest espectacle meravellós, on es fusionen la dansa clàssica amb el flamenc, musicat amb diversos temes de l’artista, interpretats pel mateix Mestre Morente i per la seva filla Estrella. La bellesa de la música es trasllada als cossos dels ballarins, que fan un meravellós treball damunt l’escenari, expressant la passió i els sentiments que les cançons desprenen.

Una magnífica posada en escena, on la llum i el color té una importància vital. Llençols al sol, representant paratges d’Andalusia, permetran el joc de imatges i ombres que omple tot l’espai.

Un cos de ballarins immillorables que donen tota la seva força i tot el seu art damunt l’escenari i que interpreten, no solament les cançons del músic, sinó escenes ben pròpies del mateix Federico Garcia Lorca, on l’amor, la passió, la vida i la mort lluiten esgarrifosament davant d’un públic meravellat i totalment entregat a la seva força.

Una obra molt acurada, els moviments dels ballarins, el vestuari espectacular, els efectes lumínics... tot està perfectament ideat i dissenyat, revelant alhora la gran feina de tots i el gran esforç que suposa una posada en escena d’obres d’aquest gènere.

Cal fer una especial esmenta del vestuari: teles que juguen amb els moviments de les ballarines, donant la sensació màgica d’éssers que, més que ballar, volen per l’escenari. Els colors de terra i de foc expressen la mateixa passió que llurs moviments. Espectaculars.

Un espectacle ple de sentiment i de sensibilitat, amb un excepcional treball de coreografia, que permet gaudir de magnífiques peces de ball durant els noranta minuts que dura la representació.

Cadascun dels balls és una obra d’art, i fa embogir al públic que rep tots els sentiments dramàtics de la música i de la dansa i que queda totalment sotmès a la màgia de l’espectacle.

Una obra que no es pot perdre tot amant de la música i de la dansa i que ens mostra la grandesa dels dos mestres, Ullate-Moriente.

Rosa Mingorance

EL SUR, HOMENATGE A MORENTE
VICTOR ULLATE BALLET
TEATRE POLIORAMA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada