dimarts, 6 de setembre de 2011

'Operetta' de Jordi Purtí torna al Teatre Victoria

Pot ser divertit anar a l'òpera? Aquesta és la pregunta que es fa la gent quan sent parlar de la funció 'Operetta' que es representa al Teatre Victòria fins al 4 de novembre, a on el grup de cor i teatre 'Cor de teatre' fan una selecció de les millors peces del 'bel canto' en clau de comèdia. A l'escenari no es troba cap tipus d'instrument musical, només les veus dels cantants a capella que ja tenen prou per fer la representació de cada un dels temes. Així podem veure la 'Casta Diva' de l'òpera 'Norma' de Bellini on un apoderat home fa tornar boja a una diva que rememora la gran Callas, un Tour de França a ritme de Verdi en què el líder no es respectat pel pilot, un públic que no deixa a la soprano interpretar la 'Havanera' de 'Carmen' de Bizet amb la concentració necessària o un 'Brindis' de 'la Traviata' de Verdi, en què la repetició d'escenes en un rodatge, pot fer trontollar els actors, de manera que quedi més natural en haver perdut les bones formes.

Aquesta obra que ja va ser representada al TNC el 2011 amb gran èxit de crítica i públic, posteriorment el Teatre Poliorama, i després de triomfar a França, ara s'ha recuperat al Teatre Victòria, perquè els que han sentit parlar les meravelles de aquest muntatge encara puguin gaudir un cop més. És una obra d'un ritme delirant, a causa de l'agilitat en què els 26 cantants creen l'escenari necessari en cada moment. Les veus són espectaculars i la coreografia està perfectament harmonitzada. Això fa un espectacle veloç en què gràcies a la bona elecció del repertori, es passen uns 75 minuts fascinants. Cal dir que és una obra ideal per anar a teatre amb els nens, ja que gaudiran de la visualitat del conjunt de l'obra i faran els seus primers incursions en el món de l'òpera d'una manera amena.

Xavier Borrell


Fitxa Artística

Dramatúrgia i direcció escènica: Jordi Purtí/ Direcció musical: David Costa/Arranjaments: Pere Mateu Xiberta,  Esteve Palet Mir.

Intèrprets: Cor de Teatre

Escenografia: MonTse Baeza i Pablo Paz/ Figurinisme: Rosa Lugo/Il·luminació: Ramon Rey/So: Joan-Carles Ros “Rosky“/ Maquillatge i Perruqueria: Montserrat Olives/Assessorament de ballet: Anna Sarró/ Ajudants de vestuari: Nuria Fàbregas i Montse Xuclà/ Construcció escenografia: Guille Góngora/ Producció tècnica: Punt de Fuga/ Regidoria: Pau Costa, Jordi Vila/Grafisme i comunicació: Estudi Oliver Gràfic/Fotografia: David Ruano/Coproducció: SOMFÒNICS i EL CANAL Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona/ Distribució: SOMFÒNICS. A partir del 4 d'octubre al Teatre Victoria.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada