!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: El ‘Faust’ més romàntic de Gounod al Liceu

dimarts, 18 d’octubre del 2011

El ‘Faust’ més romàntic de Gounod al Liceu



Aquest mes d’octubre, el Gran Teatre del Liceu ofereix al seu públic els fragments més coneguts de l’òpera de Faust, creada per Charles Gounod. Es tracta d’una òpera de cinc actes, que el Liceu ha fet en versió de concert dividida en dues parts, basada en l’obra de Goethe. Aquesta representació es centra en l’amor entre Faust (Piotr Beczala, tenor) i Marguerite (Krassimira Stoyanova, soprà), en la que s’interposa el malvat Méphistophélès  (Erwin Schrott, baix). A l’òpera també apareixen els personatges Valentin (Ludovic Tézier, germà de Marguerite), Siébel (Karine Deshayes, alumne de Faust) i Marthe (Julia Juon, veïna de Marguerite).
Tot i que l’argument de l’obra de Goethe és molt més extens i profund, representar la totalitat de la història era francament impossible per qüestió de temps i l’elecció dels fragments que se n’ha fet ha estat molt bona. La tragèdia de Goethe és un drama filosòfic que es centra en la recerca constant de Faust per trobar el sentit de la vida. Ansiós per aconseguir coneixement, Faust decideix vendre la seva ànima a Méphistophélès.
Krassimira Stoyanova aconsegueix captar l’essència del personatge de Marguerite no tan sols amb la seva veu sinó també amb la seva dramatització sobre l’escenari. Així, el públic pot contemplar al personatge femení ingenu, humil i bondadós de l’obra del qual  s’enamora perdudament Faust. Totes les veus són d’una gran qualitat vocal i van acompanyades de la melodia de l’Orquestra Simfònica i Cor del teatre, dirigida per Pierre Vallet. Sense desmerèixer al cor del Liceu que acompanya, dirigit per José L. Basso.
El Liceu, que va estrenar per primer cop aquesta obra l’any 1864, ens torna a presentar aquesta òpera francesa on els assistents que desconeguin la llengua podran seguir el que canten a través d’una pantalla traductora per no perdre cap detall d’aquesta tragèdia romàntica.


Laura Mas

Durada 
Part I 1h 25 min
Pausa 30 min
Part II 50 min
Total 2h 45m

Autors: Charles Gounod, amb llibret de Jules Barbier i Michel Carré sobre el drama de Goethe. Intèrprets: Piotr Beczala (Faust); Krassimira Soyanova (Marguerite); Erwin Schrott (Méphistophélès); Ludovic Tézier (Valentin); Karine Deshayes (Siébel); Julia Juon (Marthe Schwerlein). Cor i Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Direcció del cor: José L. Basso. Direcció d’orquestra: Pierre Vallet. Concertino: Kai Gleusteen. Lloc: Sala Principal del Gran Teatre del Liceu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular